The Classic Malts

Ingediend door beheerder op ma, 01/25/1999 - 21:49

Korte introductie van 6 klassieke Schotse malt whisky's "The Classic Malts" vormen een reeks van 6 Schotse kwaliteit malt whisky's. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op grond van de regionale verschillen, die door hun individuele kenmerken worden benadrukt. Iedere malt whisky is een oorspronkelijke tradionele malt met zijn eigen identiteit, qua smaak en aroma vormen zij het summum van hun eigen streek.

Glenkinchie, Lowland, 10 jaar, 43%, zuiver aroma, zachte smaak en tikkeltje droog. Licht van kleur en uitstekend als een aperatief voorafgaand aan een diner.

Gragganmore, Highland-Speyside, 12 jaar, 40%, vol en stevig van smaak, droog aroma, moutig en rokerige afdronk. Een whisky voor happy hour of als after dinner malt.

Dalwhinnie, Highland-Northenr, 15 jaar, 43%, heideachtige afdronk, lichte smaak met vol en zoet aroma. Ideaal alternatief voor een likeur.

Oban, Highland-Western, 14 jaar, 43%, lichte turfsmaak, lange en zachte afdronk. Volwassen malt voor de lange winter avonden bij de open haard.

Taklisker, Island-Isle of Skye, 10 jaar, 45,8%, harmonisch met een lichtelijk zoet aroma, vol van smaak, ontvouwt zich ineens op de tong. Bij het drinken hoor je het ruisen van de zee en ruik je de teer en de visnetten.

Lagavullin, Island-Isla of Islay, 16 jaar, 43%, zwaar en krachtig aroma. Rokerige turfsmaak. Een whisky voor op de rand van je bed na een heerlijk diner. Slechts 1 glas met kleine teugjes.

author_id
4584
old_post_id
29
Slug
the-classic-malts
author_username
garfield