Bereidingswijze
Als de pan heet is, leg je de eendeborstfilets in de pan langs de zijde van het vet (olie of boter is niet nodig omdat er genoeg vet uit de eend komt). Bak deze langs weerszijden mooi bruin. Strooi goed wat bloem over de filets en zorg dat de bloem goed gemengd wordt met het eendevet. Giet de bouillon met tomatenpuree erbij. Voeg de kruiden en de porto (ongeveer 1 glas)erbij en laat goed pruttelen tot de saus op de gewenste dikte is ingekookt.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk, feestelijk gerecht. De saus kan je voor verschillende vleessoorten gebruiken.
Ingrediƫnten
2 eendeborstfilets, porto, tomatenpuree, kruidenbouillon (of eventueel wildfond), verse tuinkruiden (peterselie, bieslook,...), peper, zout, bloem
Leuke tips
Serveren met aardappelgratin en gebakken witloof, asperges of gepocheerde peren (dit laatste bereid je door halve verse peren een half uur in bijna kokend water met suiker en citroensap te leggen, van deze siroop kan je dan ook een lekkere saus maken als je er rum bijvoegt)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
998220
Homepage ID
872580
Smaak
A
Teller
1758
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verse kruiden fijnhakken
Tomatenpuree mengen met kruidenbouillon of wildfond
Eendeborstfilets kruiden met peper en zout
Tomatenpuree mengen met kruidenbouillon of wildfond
Eendeborstfilets kruiden met peper en zout
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid