Bereidingswijze
een cakevorm met een lengte van tenminste 30 cm goed invetten. De rozijnen onder de kraan nog even wassen als je dit nog niet hebt gedaan, en deze afdrogen met een stukje keukenpapier. En deze door het gerezen beslag mengen.
Het deeg in de vorm gladstrijken en afgedekt nog /- 40 min laten rijzen.
De oven voor verwarmen op 175 C De eidooier met een eetlepelwater loskloppen en hiermee de cake bestrijken. De cake onderin de oven in /- 1 uur afbakken.
Als laatste de cake een paar minuten in de vorm laten alkoelen en dan op een rooster storten. Weer omdraaien en onder een theedoek geheel laten afkoelen.
Het deeg in de vorm gladstrijken en afgedekt nog /- 40 min laten rijzen.
De oven voor verwarmen op 175 C De eidooier met een eetlepelwater loskloppen en hiermee de cake bestrijken. De cake onderin de oven in /- 1 uur afbakken.
Als laatste de cake een paar minuten in de vorm laten alkoelen en dan op een rooster storten. Weer omdraaien en onder een theedoek geheel laten afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een frisse rozijnencake heerlijk met boter en jam.
Ingrediƫnten
40 gram verse gist
1/4l lauwe melk
125 gr suiker
500 gr tarwebloem
1 ei(en een eidooier voor het bestrijken van de cake)
150 gr zachte roomboter(en wat extra voor de bakvorm)
1 tl kardemompoeder
en 150 gr gewassen rozijnen.
1/4l lauwe melk
125 gr suiker
500 gr tarwebloem
1 ei(en een eidooier voor het bestrijken van de cake)
150 gr zachte roomboter(en wat extra voor de bakvorm)
1 tl kardemompoeder
en 150 gr gewassen rozijnen.
Hulpmiddelen & keukengerei
een beslagkom
mixer of keukenmachine
een schone theedoek
keukenpapier en natuurlijk de vorm van ongeveer 30 cm en een oven.
mixer of keukenmachine
een schone theedoek
keukenpapier en natuurlijk de vorm van ongeveer 30 cm en een oven.
Leuke tips
deze cake blijft als je hem wilt invriezen ongeveer drie maanden goed en voor de mesen die op hun gewicht letten deze cake heeft per normale plak /- 260 kcal.
Deze cake is erg lekker als je hem serveert met roomboter en Jam.
Deze cake is erg lekker als je hem serveert met roomboter en Jam.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
984890
Homepage ID
1142486
Smaak
Z
Teller
2612
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De gist in een beslagkom brokkelen en met de melk gladroeren. Wat suiker en bloem er doorheen roeren en een par minuten laten rusten.
De rest van de suiker, de bloem,het ei, de boter en het kardemompoeder toevoegen.
Alles met de kneedhaak van de mixer of keukenmachine tot een zacht deeg kneden.
Afgedekt met een schone theedoek in /- 50 min tot een dubbele hoogte laten rijzen.
De rest van de suiker, de bloem,het ei, de boter en het kardemompoeder toevoegen.
Alles met de kneedhaak van de mixer of keukenmachine tot een zacht deeg kneden.
Afgedekt met een schone theedoek in /- 50 min tot een dubbele hoogte laten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid