Bereidingswijze
-knijp de gelatine goed uit en los deze op in de warme visbouillon
-spoel de soepkommen uit met koud water en bedek de bodem met een weinig visbouillon (een spiegeltje, niet meer)
-laat dit opstijven in de koelkast
-snij de eieren in plakjes
-snij de augurkjes in reepjes
-halveer de champignons
-op de geleibodem een ranering maken van garnalen, plakjes ei, augurk en champignons
-giet de visbouillon er voorzichtig over,zodanig dat de garnering niet gaat "zwemmen"
-laat dit weer opstijven
-hierna elke vorm opvullen met garnalen,ei,augurk,champignons en de rest van de gelei
-in de koelkast afgedekt stijf laten worden
-spoel de soepkommen uit met koud water en bedek de bodem met een weinig visbouillon (een spiegeltje, niet meer)
-laat dit opstijven in de koelkast
-snij de eieren in plakjes
-snij de augurkjes in reepjes
-halveer de champignons
-op de geleibodem een ranering maken van garnalen, plakjes ei, augurk en champignons
-giet de visbouillon er voorzichtig over,zodanig dat de garnering niet gaat "zwemmen"
-laat dit weer opstijven
-hierna elke vorm opvullen met garnalen,ei,augurk,champignons en de rest van de gelei
-in de koelkast afgedekt stijf laten worden
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als voorgerecht of als onderdeel van een koud buffet, dit smaakt altijd prima
Ingrediƫnten
-4 hardgekookte eieren
-8 blaadjes witte gelatine
-3/4 l heldere visbouillon
-zout en witte peper uit de molen
-1 glas droge witte wijn
-1 eetlepel dragonazijn
-1 snuifje suiker
-200 g grijze garnalen (gepelde)
-1 augurk
-20 champignons uit blik
Voor de garnering: tomaten,peterselie,mayonaise
-8 blaadjes witte gelatine
-3/4 l heldere visbouillon
-zout en witte peper uit de molen
-1 glas droge witte wijn
-1 eetlepel dragonazijn
-1 snuifje suiker
-200 g grijze garnalen (gepelde)
-1 augurk
-20 champignons uit blik
Voor de garnering: tomaten,peterselie,mayonaise
Hulpmiddelen & keukengerei
4 vormen (soepkommen of dergelijke)
Leuke tips
Voor het serveren elke vorm even in warm water houden, de bovenrand met een puntig mesje losmaken en eruit kieperen
Garneer met schijfjes tomaat, toefjes peterselie en mayonaise
Geef er toast en boter bij
Garneer met schijfjes tomaat, toefjes peterselie en mayonaise
Geef er toast en boter bij
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
982939
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
739
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-week de gelatine
-kruid de visbouillon met zout,peper,witte wijn,azijn en een snuifje suiker
-kruid de visbouillon met zout,peper,witte wijn,azijn en een snuifje suiker
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid