gevulde aardappelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/11/2002 - 01:47
Bereidingswijze
snijd er een kapje af en hol ze er uit fruit de gesnipperde ui in boter,hak ze fijn en vermeng ze met het gehakt.vorm hiervan met wat gekoote rijst een goed samenhangenden massa en breng deze op smaak met peper en zout enwat peterselie. vul de aardappelen hiermee en zorg dat de vulling er als een kussentje bovenopsteek. zet de aardappelen in een beboterde ovenvaste schaal,leg er een vel folie over en zet de scaal in een voorverwarmdeschaal oven van ca. 200*.laat het gerecht daarin ongeveer 20 min.zachtjes stoven en verwijder de laatse vijf min.het folie maak in die tijd de tomatensaus.bak hierin het uitje,samen met het paprikapoeder,roer de bloem erdoor en voeg de tomatenpuree bij de boillon giet deze bij bij het bloemmengsel en laat dat samen tot saus binden,blaadje laurier erbij wat thijm en kwartiertje zachtjes laten zudderen.laurier verwijderen.in plakjes gesneden champignons toevoegen en nog enkele min laten koken tot de aardappelen en champions gaar zijn.giet deze saus over de aardappelen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
8 groote aardappelen. 200 varkensgehakt,1 klein uitje,een restje gekookte rijst peterselie magarine
voor de saus:1 uitje 2 flinke theel paprikapoeder 30 magarine 1eetl bloem 1 bliekje tomatenpuree ca.3 dl boullion 50 champions peterselie thijm en laurier
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
982422
Homepage ID
1142104
Smaak
N
Teller
429
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
schil de aardappelen en kook ze half gaar in water met wat zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
swiech
Gelegenheid