Bereidingswijze
Vul de kwartels met de tapenade,omwikkel ze met een sneetje spek en bind het spek vast met een touwtje.Verwarm wat olie in een stoofpan en bak de kwartels aan alle kanten goudbruin.Haal de kwartels uit de stoofpan en leg ze opzij. Snijd de wortel en de ui in blokjes en braad ze in de pan.Giet er de wijn bij, breng op smaak met peper en zout,voeg de geperste look en het gevarieerd kruidentuiltje toe.Laat alles 10 minuten inkoken,voeg dan de kwartels toe en laat ze nog een twintigtal minuten garen. 5 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de ontpitte en in 4 gesneden olijven toe.Controleer of de saus voldoende gekruid is. Dien op met puree en Provencaalse kruiden. Een tip: Helemaal op het einde kan je 25 g boter door de saus roeren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als je van Frankrijk droomt.
Ingrediƫnten
bouquet garni: 1 bloemkoolroosje
look: 1 teentje
kwartels: 8
wortel: 1
olijfolie
zwarte olijven
groene olijven
ui: 1
peper en zout
tapenade: 4 soeplepels
fijne sneetjes gerookt spek: 8
rode wijn :1/2 fles
look: 1 teentje
kwartels: 8
wortel: 1
olijfolie
zwarte olijven
groene olijven
ui: 1
peper en zout
tapenade: 4 soeplepels
fijne sneetjes gerookt spek: 8
rode wijn :1/2 fles
Leuke tips
Serveren best met de wijn in de saus.Een goede Cote du Rhrone blijft de beste keuze
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
979794
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1091
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid