Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch hoogstandje; het feest kan beginnen (dit recept is voor 30 stuks)prachtig decoratief en vooral beregezond en lekker
Ingrediƫnten
Voor de humus:
-425 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
-2 teentjes look (uitgeperst)
-75 ml citroensap
-2 el yoghurt
Verder:
-2 grote rode paprika
-600 g rode zoete aardappelen
-500 g auberginne
-3 el olijfolie
-2 preien (in dunne plakjes)
-2 lookteentjes (uitgeperst)
-250 g courgette (gesneden in dunne plakjes)
-8 eieren (losgeklopt)
-2 el verse basilicum (fijngehakt)
-125 g parmezaanse kaas (geraspt)
-60 g zwarte olijven (ontpit en gehalveerd om te garneren
-425 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
-2 teentjes look (uitgeperst)
-75 ml citroensap
-2 el yoghurt
Verder:
-2 grote rode paprika
-600 g rode zoete aardappelen
-500 g auberginne
-3 el olijfolie
-2 preien (in dunne plakjes)
-2 lookteentjes (uitgeperst)
-250 g courgette (gesneden in dunne plakjes)
-8 eieren (losgeklopt)
-2 el verse basilicum (fijngehakt)
-125 g parmezaanse kaas (geraspt)
-60 g zwarte olijven (ontpit en gehalveerd om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of mixer
Leuke tips
Snij de frittata in 30 vierkantjes en verdeel hierover de humus en de olijfjes
Presenteer op een mooie schotel
Presenteer op een mooie schotel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
978860
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
3218
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-pureer de kikkererwten,look,citroensap en yoghurt met wat peper in de mixer
-snij de paprika's in 4 en verwijder zaadlijsten, leg ze met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel zwart is en blaasjes vertoont
-laat de paprika's afkoelen in een plastic zak en verwijder het vel
-snij de aardappelen in plakjes van 1 cm en kook ze net gaar, en giet het water af
-snij de aubergines in plakjes van 1 cm en verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan van 23 cm : bak de prei en knoflook in 1 min op matig vuur zacht; de courgette 2 min meebakken
-hou het groentemengsel apart
-verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de plakjes auberginne in porties, 1 min aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
-bekleed de bodem van de pan met de helft van de plakjes en verdeel hierover het preimengsel
-leg hierover de paprika, de rest van de aubergineplakjes en de aardappel
-meng eieren,basilicum,kaas en wat peper in een kom
-giet dit over de groenten en bak het mengsel op een laag vuur in 15 min bijna gaar
-zet de koekenpan 3 min onder een voorverwarmde grill tot de frittata gaar is
-laat 10 min afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt
-snij de paprika's in 4 en verwijder zaadlijsten, leg ze met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel zwart is en blaasjes vertoont
-laat de paprika's afkoelen in een plastic zak en verwijder het vel
-snij de aardappelen in plakjes van 1 cm en kook ze net gaar, en giet het water af
-snij de aubergines in plakjes van 1 cm en verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan van 23 cm : bak de prei en knoflook in 1 min op matig vuur zacht; de courgette 2 min meebakken
-hou het groentemengsel apart
-verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de plakjes auberginne in porties, 1 min aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
-bekleed de bodem van de pan met de helft van de plakjes en verdeel hierover het preimengsel
-leg hierover de paprika, de rest van de aubergineplakjes en de aardappel
-meng eieren,basilicum,kaas en wat peper in een kom
-giet dit over de groenten en bak het mengsel op een laag vuur in 15 min bijna gaar
-zet de koekenpan 3 min onder een voorverwarmde grill tot de frittata gaar is
-laat 10 min afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid