Bereidingswijze
Meng in een kom de suiker,de bloem en het zout,maak een kuiltje en breek de eieren in het midden,meng goed en voeg vervolgens de melk toe. Verwarm de oven voor op 160?. Was de kersen,wrijf ze droog,maar ontpit ze niet. Giet in een beboterde clafoutisvorm of ovenschotel een laag van het deeg, plaats er de kersen op en bedek met het resterende deeg. Laat 45 minuten bakken in de oven. Een tip: Gebruik bij voorkeur zwarte kersen. Voor dit recept kan je ook mirabellen gebruiken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu de kersen er zijn direkt van profiteren.
Ingrediƫnten
boter: 5 gram
kersen: 500 gram
bloem: 80 gram
zout: 1 snuifje
melk: 20 cl
eieren: 3
griessuiker: 125 gram
vanillesuiker: 1 zakje
kersen: 500 gram
bloem: 80 gram
zout: 1 snuifje
melk: 20 cl
eieren: 3
griessuiker: 125 gram
vanillesuiker: 1 zakje
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
978619
Homepage ID
346587
Smaak
Z
Teller
480
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid