appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/30/2002 - 09:23
Bereidingswijze
maak een beslag van de melk, zelfrijzend bakmeel en zout. haal de appelschijven door het beslag en bak ze meteen in de hete olie gaar en goudbruin. laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een mengsel van kristalsuiker en kaneel.
Vertel iets leuks over dit recept
voor ca. 23 stuks.

Ingrediƫnten
6 grote appels(bv. goudreinetten)


citroensap


kaneel


kristalsuiker


1 dl koude melk


150 g zelfrijzend bakmeel


1 tl zout


olie om te frituren

Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
970715
Homepage ID
1100645
Smaak
Z
Teller
340
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
schil de appels. verwijder het klokhuis met de appelboor. snij de appels in schijven en besprenkel ze licht met citroensap, kaneel en kristalsuiker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recipe-box
Gelegenheid