Zalmhaasje met bearnaisesaus en garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/25/2002 - 14:17
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180?.Hak de sjalot zeer fijn en doe ze samen met de witte wijn en 1 eetlepel dragon in een pan.Laat inkoken tot je 2 eet-lepels saus verkrijgt. Leg het zalmhaasje in een beboterde schotel en bak in de oven gedurende 20 minuten.5 minuten voor het einde van de kooktijd plaats je de pan met de ingekookte saus in bain-marie (tegen de kook aan) en voeg je,terwijl je voort-durend klopt,een voor een de eierdooiers toe.Als de saus schuimig is,voeg je de boter in stukjes toe,terwijl je blijft kloppen.Als de saus smeuig is,haal je ze van het vuur en voeg je de overige dragon en de garnalen toe.Kruiden met zout en peper. Dien onmiddellijk op met de gebakken zalm en gekookte aardappelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kan ook als voorgerecht mits kleinere porties!
Ingrediƫnten
boter: 75 gram
grijze garnalen: 125 gram
verse dragon: 2 soeplepels
sjalot: 1
eierdooiers: 3
peper en zout
droge witte wijn: 15 cl
haasje van Altantische zalm: 800 gram

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
969886
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1406
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid