Romige garnalensoesjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 05/19/2002 - 14:43
Bereidingswijze
Houd 16 garnalen apart voor garnering en hak de rest. Laat de boter smelten in een pan en roer de bloem erdoor, gevolgd door bieslook, cayennepeper en zout en peper naar smaak. Laat al roerende 4 minuten zachtjes bakken. Neem de pan van het vuur en klop er langzaam de melk door. Zet weer op het vuur en kook al kloppende tot de saus dik wordt.
Klop in een kom de eierdooiers en ketchup door elkaar. Roer hierdoor 1 eetlepel van de hete saus. Temper het vuur tot zeer laag en voeg dan al roerende het eiermengsel aan de saus toe. Neem de pan van het vuur wanneer de saus begint te binden en klop nu de room erdoor. Voeg de gehakte garnalen en erwten toe. Het mengsel moet na deze toevoeging tamelijk dik zijn.
Vertel iets leuks over dit recept
Scandinavisch buffet, voor 16 stuks
Ingrediƫnten
16 middelgrote ragoutbakjes (vol-au-vents), diepvries

200 gr gepelde, gekookte garnalen

45 gr boter

60 gr bloem

1/2 theel gehakt bieslook

1/2 theel cayennepeper

zout en zwarte peper

2 dl melk

2 eierdooiers

1 eetl tomatenketchup

1,5 dl room

100 gr doperwten (diepvries), ontdooid

vers bieslook voor de garnering
Leuke tips
Schep vlak voor het serveren de bakjes vol. Garneer ze met de achtergehouden garnalen en gehakt bieslook. Serveer ze warm.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
963448
Homepage ID
1009315
Smaak
H
Teller
930
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak de ragoutbakjes volgens de gebruiksaanwijzing. Laat ze iets afkoelen en maak intussen de vulling.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vergaarbak
Gelegenheid