Bereidingswijze
Laat bladerdeeg ontdooien. Snipper de peper fijn en snijd de bosuitjes in zeer dunne ringen. Snijd de kipfilet in piepkleine stukjes. Verhit de olie en bak de peper en bosuitjes /- 1 minuut al omscheppend. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend in /- 5 minuten gaar. Roer de santen erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen. Halveer ondertussen het bladerdeeg in de breedte. Vouw de plakjes dubbel. Klop het eiwit los en bestrijk de plakjes bladerdeeg ermee. In het midden van elk plakje /- 1 lepel van het kip mengsel leggen. Vouw het bladerdeeg toe en maak er een buideltje van. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In frituurpan op 175 C, 4 buideltjes in /- 4 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.
Vertel iets leuks over dit recept
(8 stuks)Gefrituurd Chinees voorgerecht of borrelhapje
van "vifke"
van "vifke"
Ingrediƫnten
4 vellen fillobladerdeeg
1/2 rode Spaanse peper
2 bosuitjes
1 kipfilet ( /- 125 gr)
1 lepel olie
1 eetlepel santen (Conimex)
zout,peper
1 eiwit
1/2 rode Spaanse peper
2 bosuitjes
1 kipfilet ( /- 125 gr)
1 lepel olie
1 eetlepel santen (Conimex)
zout,peper
1 eiwit
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
962173
Homepage ID
1080683
Smaak
A
Teller
744
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid