koud vlees met remouladesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/26/2002 - 10:44
Bereidingswijze
Zet het kommetje met de saus in het midden van een platte schaal. Verdeel daarom heen de veldsla of waterkers. Vouw de plakken ham dubbel en rol de plakken gekookte worst en salami losjes op. Verdeel het vlees over de schaal en garneer met de halve kerstomaatjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kan als hoofdgerecht- Lunch of bij een picknick.
Ingrediƫnten
100 g gesneden Parmaham-100 g gesneden Gandaham- 100 g gesneden gekookte worst- 100 g gesneden pepersalami- 1 zakje veldsla of waterkers- 1 bakje kerstomaatjes.
Voor de saus:
4 el mayonaise- 2 el kwark of creme fraiche- 2 flinke augurken- 2 hardgekookte eieren- 2 el kappertjes- 1 el fijngehakte dille of peterselie- zout en versgemalen peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Geef er gebakken krieltjes of aardappelsalade bij. Ook lekker als lunchgerecht met verschillende soorten brood, zoals boerenbruin, ciabatta of Turks brood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
959895
Homepage ID
1080304
Smaak
H
Teller
4276
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak eerst de remouladesaus. Roer de mayonaise en kwark in een kom door elkaar. Snijd de augurken en de eieren in blokjes. Spoel de kappertjes af onder de koude kraan en laat uitlekken. Roer de augurk, het ei, de kappertjes, de dille of peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus in een kommetje en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Halveer de kerstomaatjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hetje50
Gelegenheid