Gravad lax (gemarineerde rauwe zalm )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/19/2002 - 20:08
Bereidingswijze
maak de peperkorrels grof fijn in de mortel, meng het met het zout en de suiker, strooi een klein gedeelte op de bodem van een schaal,met iets opastaande randen ,hak de dille, leg wat daarvan bij de kruiden.leg de ene zalmhelft erop strooi daarop rijkelijk de kruiden en de dille , leg de andere helft erbovenop , zo zodat het dikke gedeelte van de zalm op het dunste gedeelte van de onderste zalm komt ,sluit af met de rest van de dille en kruiden, leg er alluminium folie op , zet daarop een bord met een gewicht , zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
laat dit ongeveer 24 uur in de koelkast staan, keer de zalm af en toe .
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke zalm om op te dienen bij een buffet ,of bij sushi .
Ingrediƫnten
middenstuk van verse zalm, 1 kilo
bosje verse dille
1\2 dl grof zeezout
3 tl peperkorrels
1\2 dl suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal ,mortel , zwaar gewicht ,plastic handschoenen , liefst latex, zalm mag niet met huid in kontakt komen
Leuke tips
de zalm blijft een paar dagen goed in de koelkast . seveer in dunne schijfjes met gestoofde aardappeltjes, met een frisse salade erbji, of op brood , of , waar ik het meestal voor gebruik, samen met suschi
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
958855
Homepage ID
1085801
Smaak
H
Teller
4810
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ik bevries altijd eerst de zalm 24 uur , om event.bakterien te doden, maar als hij echt supervers is , hoeft het niet
vraag de visboer of hij de zalm voor je fileert, maar hij moet wel het vel laten zitten .
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
afroditte
Gelegenheid