Bereidingswijze
Pureer in de keukenrobot of met de mixer het broodkruim met de gepelde ui, de viskuit en het citroensap. Voeg beetje bij beetje de olie bij. Het mengsel moet smeuig-vast zijn (zoals een stevige mayonaise). Kruid naar smaak. Serveer de taramasalata ijskoud met een glas ouzo.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een soort van pate met viskuit als basis. Fris als borrelhapje op geroosterd brood of toostjes.
Ingrediƫnten
125 g viskuit,
3 sneetjes wit brood (zonder korst),
1 ui,
1 dl olijfolie,
4 eetlepels citroensap,
muskaatnoot,
dille,
peper.
3 sneetjes wit brood (zonder korst),
1 ui,
1 dl olijfolie,
4 eetlepels citroensap,
muskaatnoot,
dille,
peper.
Leuke tips
TIP : In het originele recept worden gedroogde karpereitjes gebruikt, maar ook met kabeljauw- of schelviskuit lukt het best. Het brood kunt u vervangen door 2 gekookte aardappelen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
956676
Homepage ID
1003599
Smaak
H
Teller
4501
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid