Buñuelos de Yuca y Queso (Yuca en kaasbeignets)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/24/2023 - 09:10
Bereidingswijze
-Zet het ovenrek in de middelste stand en verwarm de oven voor op 90°C.
- Verhit olie in frituur op 180°C .
- Bekleed een grote bakplaat met twee lagen keukenpapier.
- Schil yuca met een standaard dunschiller. Rasp yuca in een grote kom met behulp van de kleine gaatjes van een doosrasp. Voeg kaas, eieren, bakpoeder en zout toe en roer tot alles goed gemengd is.
-Laat het yuca-mengsel in olie vallen door eetlepels - 4 tot 5 tegelijk - op te stapelen en bak tot het gepoft en goudbruin is, 3 tot 5 minuten.
- Breng buñuelos met een spin of schuimspaan over op de voorbereide bakplaat en houd ze warm in de oven. - Herhaal de frituurprocedure met het resterende yuca-mengsel, zodat de olie tussen de baksels kan terugkeren naar180°C
Om de siroop te maken:
- meng suiker, donkerbruine suiker, water, kaneelstokje en kruidnagel in een kleine steelpan totdat de suikers volledig zijn opgelost.
-Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet dan het vuur laag tot middelhoog en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur en gooi kaneel en kruidnagel weg.

Serveer buñuelos onmiddellijk met warme siroop.
Afbeelding
Buñuelos de Yuca y Queso (Yuca en kaasbeignets)
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
22.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gouden, knapperige, kaasachtige beignets zijn aan de zoute kant. Maar wanneer ze worden geserveerd met een warme, donkere mahoniekleurige, kaneel- en kruidnagelgeurige eenvoudige siroop, zorgen ze voor een heerlijk zoete en hartige afsluiting van een maaltijd.
Ingrediënten
Voor de Buñuelos:

plantaardige olie ( frituurpan)
700 g verse yucawortel
220 g queso duro of haloumi (zie opmerkingen), fijn geraspt
3 grote eieren, losgeklopt
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout

Voor de siroop:

100 g suiker
40 g donkerbruine suiker
12 cl water
1 kaneelstokje
1 theelepel hele kruidnagel
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
Leuke tips
te vinden in het productgedeelte ( gebruik geen bevroren yuca ). Queso duro (letterlijk "harde kaas") is een stevige, kruimelige, zoute kaas van koemelk die in verschillende Latijns-Amerikaanse landen wordt gegeten. Variaties bestaan van land tot land, maar de algemene kenmerken van de kaas zijn hetzelfde. Deze kaas is te vinden in de kaasspecialiteiten of Latijns-Amerikaanse zuivelafdeling van veel supermarkten. Mocht je queso duro niet kunnen vinden, vervang dan haloumi, een Cypriotische kaas gemaakt met geiten- en/of schapenmelk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494771
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = María del Mar Cuadra
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester