Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de kippenblokjes bruin en gaar. Kruid ze met de kippenkruiden, peper en zout. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de lookteentjes bij de kip en laat 2 minuten bakken. Strooi er vervolgens de cajunkruiden over en meng het geheel goed door.
Meng er de passata onder, spoel het blikje met een beetje water en voeg dit ook toe aan de saus. Verkruimel het kippenbouillionblokje bij de saus. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
Doe de room als laatste bij de saus. Laat even opwarmen. Meng er de gekookte pasta, het citroensap en de Parmezaanse kaas bij. Serveer de pasta met de basilicumblaadjes en extra Parmezaanse kaas.
Voeg de lookteentjes bij de kip en laat 2 minuten bakken. Strooi er vervolgens de cajunkruiden over en meng het geheel goed door.
Meng er de passata onder, spoel het blikje met een beetje water en voeg dit ook toe aan de saus. Verkruimel het kippenbouillionblokje bij de saus. Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
Doe de room als laatste bij de saus. Laat even opwarmen. Meng er de gekookte pasta, het citroensap en de Parmezaanse kaas bij. Serveer de pasta met de basilicumblaadjes en extra Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, lekker en snel gemaakt !
Ingrediënten
400 gram kip (filet, in blokjes)
20 gram parmezaanse kaas (geraspt)
3 lookteentjes (fijngesneden)
1 blokje kippenbouillon
400 gram passata
150 milliliter room
1⁄2 citroen (het sap)
500 gram penne
handvol basilicumblaadjes
2 eetlepels cajunkruiden
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
20 gram parmezaanse kaas (geraspt)
3 lookteentjes (fijngesneden)
1 blokje kippenbouillon
400 gram passata
150 milliliter room
1⁄2 citroen (het sap)
500 gram penne
handvol basilicumblaadjes
2 eetlepels cajunkruiden
kippenkruiden
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494768
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht