Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/23/2023 - 19:07
Bereidingswijze
Snij een halve ui in dunne halve ringetjes. Snipper de rest.

Breng het water aan de kook en los er de suiker in op. Voeg de azijn en de ui toe en laat tot gebruik intrekken.

Snij de aubergine, paprika en tomaat in iets grotere stukjes. Zet alle groente apart in kommetjes klaar.

Verwarm 1 el olie in een grote hapjespan en fruit de rest van de rode ui glazig , knijp er de knoflook bovenuit en bak even mee. Voeg de blokjes bleekselderij en winterpeen toe en laat ze in circa 7 minuten zachter bakken.
Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze zachter. Voeg het gehakt toe en bak dit samen met de groente in iets grotere stukjes. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe alsmede peper en zout naar smaak en bak even mee. Als laatste gaan de stukjes tomaat, paprika en champignons erbij. Dit geheel lekker 10 minuutjes laten stoven.

Proef en breng eventueel meer op smaak.


Verwarm de tortilla's , giet de ui af en laat op keukenpapier uitlekken. Meng de ui, kaas met de peterselie.

Vul een tortilla met een deel van het gehakt , strooi er wat gemengd kaasmengsel over, rol de tortilla op en leg in een ovenschaal. Vul zo alle tortilla's . ZORG ERVOOR, DAT JE WAT KAASMENGSEL OVERBLIJFT.


Leg alle tortilla's in een ovenschaal en bestrooi met de rest van het kaasmengsel.

Zet 3 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is.


Afbeelding
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Volgens de bedenker van dit gerecht is de aubergine met een speciaal doel toegevoegd. De aubergine wordt namelijk heel zacht en romig en heeft als doel om het gehakt groentemengsel bij elkaar te houden. Ik ben echt geen liefhebster van aubergine, maar heb dit toch gedaan. Ik vond het jammer, dat ik de aubergine niet geschild heb. ( Dat romige is dus met een korreltje zout te nemen. Het vruchtvlees van de aubergine wordt romig maar de schil niet helaas)Bovendien ….. Is het jammer, dat dit recept niet beschrijft wanneer de champignons in het recept moeten worden toegevoegd. Je kunt dit gerecht al helemaal voorbereiden, maar zet dan de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20 minuten. Voor degene die het recept wil nalezen wrap-met-gehakt
Ingrediënten
8 middelgrote maistortilla's( bloemtortilla)
400 gram rundgehakt
1 winterwortel in hele kleine blokjes
1/2 aubergine
1 rode paprika
200 gram champignons in plakjes
2 rode uien
1 stengel bleekselderij in hele kleine blokjes
1 vleestomaat
2 teentjes knoflook uit de pers
1-2 tl gerookt paprikapoeder
1-2 tl chilipoeder
1 el tomatenpuree
100 ml azijn
50 gram suiker
een paar takjes platte peterselie grof gehakt
200 gram geraspte kaas
zout / peper
1 eetlepel olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, hapjespan, pan en ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494767
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47