Frito Pie Burrito's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/23/2023 - 09:13
Bereidingswijze
Maak de chili:
-Bak het rundergehakt in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin en gaar is.
-Voeg de tomatensaus toe, vul dan het blik met water en voeg dat water toe.
-Roer de bloem, chilipoeder, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, cacaopoeder en komijn erdoor. Kook tot het begint te borrelen, zet dan het vuur lager en laat sudderen tot de chili dik is, 30-45 minuten.
- Giet de bonen af, spoel ze af en voeg ze toe aan de chili, en blijf koken tot ze zijn opgewarmd.
Maak de Pico de Gallo:
-Meng in een middelgrote kom de tomaten, rode ui, jalapeño en koriander. Roer het limoensap erdoor en breng op smaak met zout. Koel tot gebruik.
Maak de Queso:
-Smelt de boter in een grote pan.
-Voeg de knoflook en jalapeño toe en bak tot ze zacht zijn, een minuut of twee.
-Klop de maizena erdoor. Giet langzaam de melk erbij, constant kloppend. Breng aan de kook en laat koken tot het iets ingedikt is, voeg dan de roomkaas toe. Kook, onder voortdurend roeren, tot de roomkaas is gesmolten en de saus glad is.
-Voeg langzaam de cheddarkaas toe, roer tot het gesmolten is. Roer de groene chilipepers erdoor. Hou warm.
Maak de avocadocrème:
-Verwijder de pit en de schil van de avocado en pureer in een kom. Roer de zure room en het limoensap erdoor.
-Breng op smaak met zout.
Stel de burrito's samen:
-Werk met één tortilla per keer, laat aan elke kant 3,5 cm van een rand over, begin met lagen met gepekelde jalapeños, avocadoroom, pico de gallo, ongeveer 1/2 kopje Fritos, quesosaus en dan chili . Vouw de randen over de vulling, wikkel en rol de zijkanten in een burrito.
- Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Frito Pie Burrito's
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De ultieme Tex-Mex burrito - deze Frito Pie Burrito is gevuld met chili, groene chili queso, pico de gallo, avocadocrème en jalapenos, allemaal verpakt in een tortilla.
Ingrediënten
Chili :
500 g rundergehakt
1 blikje tomatensaus (200 g )
tomatensaus blikje water
1 theelepel bloem voor alle doeleinden
1 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel ongezoet cacaopoeder
1/8 theelepel komijn
1 blik bonen ( 430 g), uitgelekt en afgespoeld ( cannellinibonen, maar pinto of kidneybonen ook goed )
Pico de Gallo :
2 grote tomaten, in blokjes
100 g fijngesneden rode ui
1/2 jalapeño, zaden en ribben verwijderd, fijngehakt
wat koriander, fijngehakt
sap van 1/2 limoen
zout
Groene Chili Queso :
2 eetlepels boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 jalapeño, zaden en ribben verwijderd, fijngehakt
1 flinke eetlepel maïzena
30 cl melk
110 g roomkaas, in blokjes gesneden
220 g scherpe cheddarkaas, versnipperd
2 groene chilipepers
zout en peper
Avocado-crème :
1 avocado
12 cl zure room
sap van 1/2 limoen
zout
Burrito's :
4 grote tortilla's
ingemaakte jalapenos
300 g Fritos maïschips
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494765
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest chef = Rachael Ray
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester