Bereidingswijze
Maak aioli:
-Klop mayo, Sriracha, limoensap, Old Bay en 1 theelepel water door elkaar. Breng op smaak met zout, indien gewenst.
Garnalenvulling maken:
-voeg in een grote koekenpan op middelhoog vuur olie, ui, paprika en knoflook toe. Bak, af en toe roerend, tot ze licht goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten.
-Roer de garnalen, komijn en paprika erdoor. Kruid met peper en zout. Kook, af en toe roerend, tot het ondoorzichtig en net gaar is, ongeveer 4 minuten.
Burrito's samenstellen:
-Leg een tortilla op een serveerschaal.
-Voeg 1/4 kopje rijst en bonen toe. Bedek met ¼ elk van de garnalenvulling, kaas, sla, pico de gallo en plakjes avocado. Bestrooi met bieslook en besprenkel met aioli. Rol de burrito stevig op en herhaal met de resterende tortilla's en ingrediënten.
-Snijd elke burrito doormidden en serveer met meer aioli, Old Bay en bieslook.
-Klop mayo, Sriracha, limoensap, Old Bay en 1 theelepel water door elkaar. Breng op smaak met zout, indien gewenst.
Garnalenvulling maken:
-voeg in een grote koekenpan op middelhoog vuur olie, ui, paprika en knoflook toe. Bak, af en toe roerend, tot ze licht goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten.
-Roer de garnalen, komijn en paprika erdoor. Kruid met peper en zout. Kook, af en toe roerend, tot het ondoorzichtig en net gaar is, ongeveer 4 minuten.
Burrito's samenstellen:
-Leg een tortilla op een serveerschaal.
-Voeg 1/4 kopje rijst en bonen toe. Bedek met ¼ elk van de garnalenvulling, kaas, sla, pico de gallo en plakjes avocado. Bestrooi met bieslook en besprenkel met aioli. Rol de burrito stevig op en herhaal met de resterende tortilla's en ingrediënten.
-Snijd elke burrito doormidden en serveer met meer aioli, Old Bay en bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke scampi burrito uit latijns Amerika
Ingrediënten
VOOR de AIOLI :
60 g. mayonaise
1 1/2 theelepel. Sriracha
3/4 theelepel. vers limoensap
1/2 theelepel. Old Bay-kruiden, plus meer om te serveren
zout (optioneel)
Vulling scampi :
1 eetl. extra vergine olijfolie
1/2 gele ui, fijngehakt
1 kleine groene paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook, dun gesneden
500 g Kleine scampi, gepeld en ontdarmd, staarten verwijderd
1/4 theelepel. gemalen komijn
1/4 theelepel. paprika
zout
Versgemalen peper
VOOR HET SAMENSTELLEN VAN BURRITO :
4 grote bloemtortilla's, opgewarmd
150 g gekookte langkorrelige witte rijst
100 g Gekookte zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
120 g geraspte (Mexicaanse) kaas
100 g geraspte sla
100 g . pico de gallo, uitgelekt
1 avocado, in dunne plakjes
2 eetlepels. gehakte bieslook, plus meer voor serveren
60 g. mayonaise
1 1/2 theelepel. Sriracha
3/4 theelepel. vers limoensap
1/2 theelepel. Old Bay-kruiden, plus meer om te serveren
zout (optioneel)
Vulling scampi :
1 eetl. extra vergine olijfolie
1/2 gele ui, fijngehakt
1 kleine groene paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook, dun gesneden
500 g Kleine scampi, gepeld en ontdarmd, staarten verwijderd
1/4 theelepel. gemalen komijn
1/4 theelepel. paprika
zout
Versgemalen peper
VOOR HET SAMENSTELLEN VAN BURRITO :
4 grote bloemtortilla's, opgewarmd
150 g gekookte langkorrelige witte rijst
100 g Gekookte zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
120 g geraspte (Mexicaanse) kaas
100 g geraspte sla
100 g . pico de gallo, uitgelekt
1 avocado, in dunne plakjes
2 eetlepels. gehakte bieslook, plus meer voor serveren
Leuke tips
Old Bay kruiden zijn kant en klaar te koop, maar je kan ze ook zelf maken ( zie smulweb)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494762
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = laura Rege
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht