Bereidingswijze
-Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Prik met een naald een gaatje in de onderkant om barsten te voorkomen.
-Stel de heteluchtfriteuse in op 120°C. Voorverwarmen hoeft niet.
-Leg de eieren in het mandje (je kunt gerust een paar eieren tegelijk koken, maar leg het mandje niet overvol) en zet de timer.
(Dit zijn gemiddelde tijden die, afhankelijk van welke airfryer je gebruikt en hoe jij je eieren het liefst eet, een beetje kunnen afwijken. Experimenteren is de boodschap, en daarna maak je keer op keer het perfecte eitje klaar!)
• Voor zachtgekookte eieren: 10 à 12 minuten
• Voor hardgekookte eieren: 12 à 15 minuten
Haal de eieren voorzichtig uit het mandje en dompel ze meteen onder in ijskoud water. Dat stopt het kookproces en zorgt ervoor dat je ze straks makkelijk kunt pellen.
-Stel de heteluchtfriteuse in op 120°C. Voorverwarmen hoeft niet.
-Leg de eieren in het mandje (je kunt gerust een paar eieren tegelijk koken, maar leg het mandje niet overvol) en zet de timer.
(Dit zijn gemiddelde tijden die, afhankelijk van welke airfryer je gebruikt en hoe jij je eieren het liefst eet, een beetje kunnen afwijken. Experimenteren is de boodschap, en daarna maak je keer op keer het perfecte eitje klaar!)
• Voor zachtgekookte eieren: 10 à 12 minuten
• Voor hardgekookte eieren: 12 à 15 minuten
Haal de eieren voorzichtig uit het mandje en dompel ze meteen onder in ijskoud water. Dat stopt het kookproces en zorgt ervoor dat je ze straks makkelijk kunt pellen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ei koken in de airfryer is geen probleem !
Ingrediënten
4 eieren
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494760
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht