Badische Narrensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/20/2023 - 10:29
Bereidingswijze
-Verhit de geklaarde boter in een grote pan en braad hierin de blokjes rundvlees aan. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Blus af met wat rode wijn en bak verder tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en blus opnieuw af met de resterende rode wijn.
-Voeg dan de paprika's en de runderbouillon toe. Breng op smaak met suiker, laurierblaadjes, marjolein, paprikapoeder en zout en peper. Laat minimaal een uur zachtjes sudderen op laag vuur, tot het vlees bijna gaar is.
-Voeg de wortelen en erwten toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
-Kook de noedels in gezouten water beetgaar en roer door de soep. Proef opnieuw. Bestrooi met peterselie en serveer.
Afbeelding
Badische Narrensoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke maaltijdsoep uit de streek van  Baden Württemburg 
Ingrediënten
500 g rund stoofvlees in blokjes
30 g geklaarde boter
4 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
25 gram tomatenpuree
125 ml rode wijn
2 paprika's, in kleine blokjes
1 ½ liter runderbouillon
1 tl suiker
2 laurierblaadjes
1 tl marjolein, fijngehakt
3 theelepels paprikapoeder, rosé heet
2 el paprikapoeder, zoet
zout en peper naar smaak
250 g wortel(en), in fijne blokjes
300 g erwten, diepvries
gehakte peterselie ( handje vol)
200 g pasta voor de soep (ellenboogjes..of andere)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494732
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester