Bereidingswijze
Maal eerst de rucolapesto.
Doe olijfolie, 30 gram Parmezaanse kaas, knoflook, de rucola, de amandelen , basilicum en het citroensap in de maatbeker van de staafmixer en maal alles tot een smeuïge pesto. Proef en voeg zo nodig peper , zout en nog wat citroensap toe. Zet tot gebruik opzij.
Doe de paprika repen en de aspergetips in een schaal en hussel alles met wat olijfolie door elkaar.
Maak een grillpan heet en grill de paprika repen en de asperges beetgaar. Kook ondertussen de gekozen pasta in water gaar volgens de beschrijving op de verpakking.( half groentebouillonblokje toegevoegd) Zorg ervoor, dat de groente en de pasta tegelijk klaar zijn.
Giet de pasta af en roer er de pesto door. Ik heb iets kookvocht van de pasta toegevoegd. Houd warm. Serveer de pasta op voorverwarmde borden en leg er de gegrilde groente bovenop. Bestrooi het gerecht met de achtergehouden Parmezaanse kaas en garneer met basilicum.
Doe olijfolie, 30 gram Parmezaanse kaas, knoflook, de rucola, de amandelen , basilicum en het citroensap in de maatbeker van de staafmixer en maal alles tot een smeuïge pesto. Proef en voeg zo nodig peper , zout en nog wat citroensap toe. Zet tot gebruik opzij.
Doe de paprika repen en de aspergetips in een schaal en hussel alles met wat olijfolie door elkaar.
Maak een grillpan heet en grill de paprika repen en de asperges beetgaar. Kook ondertussen de gekozen pasta in water gaar volgens de beschrijving op de verpakking.( half groentebouillonblokje toegevoegd) Zorg ervoor, dat de groente en de pasta tegelijk klaar zijn.
Giet de pasta af en roer er de pesto door. Ik heb iets kookvocht van de pasta toegevoegd. Houd warm. Serveer de pasta op voorverwarmde borden en leg er de gegrilde groente bovenop. Bestrooi het gerecht met de achtergehouden Parmezaanse kaas en garneer met basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn dochter attendeerde mij op dit slanke en bovendien vegetarisch gerecht van Project Gezond. Geregeld geven we elkaar tips over bepaalde gerechten. Bij haar hadden ook de kinderen ( 9 en 12) gesmuld van dit gerecht. Oké, de asperges vonden ze wat minder, maar alles gegeten en zo leer je dus ook meer variatie in groente te eten. Op advies van onze dochter dus dit gerecht vandaag gemaakt. Super lekker en gemakkelijk en snel te maken. En bovendien nog slank ook, want dit gerecht bevat slechts 488 kcal.
Ingrediënten
20 ml olijfolie( 30)
40 gr Parmezaanse kaas
20 gr amandelen
40 gr rucola
10 gr basilicum
1 teentje knoflook
5 ml citroensap
120 gr spaghetti of pasta naar keuze( linguine)
1 rode paprika schoon in brede repen
200 gr groene aspergetips
40 gr Parmezaanse kaas
20 gr amandelen
40 gr rucola
10 gr basilicum
1 teentje knoflook
5 ml citroensap
120 gr spaghetti of pasta naar keuze( linguine)
1 rode paprika schoon in brede repen
200 gr groene aspergetips
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer, grillpan , pan snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494730
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project gezond eigen tekst en foto's kleine aanpassing.
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch