Oostenrijkse kippenlevertjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/19/2023 - 09:25
Bereidingswijze
- snij de kippenlevertjes in stukjes ter grootte van een noot.
-Schil de appels, snijd het klokhuis eruit met een appelboor, snijd ze in plakjes van 1 cm dik en besprenkel ze met citroensap. Meng de slagroom met de crème fraîche.
-Verhit boter in een pan, bak de appelschijfjes aan beide kanten, haal uit de pan en houd warm. Bak stukjes lever in de braadresten, pas daarna op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm.
-Uien in ringen snijden. Blus het overgebleven braadstuk af met appelbrandewijn, fruit hierin de uien licht aan, giet het roommengsel erbij en laat inkoken tot een gladde massa . Breng op het laatst op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
-Schik de kippenlevertjes op de appelschijfjes, giet de saus erover en bestrooi met peterselie.
Afbeelding
Oostenrijkse kippenlevertjes
Oostenrijkse kippenlevertjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker dit gerecht van kippenlevertjes 
Ingrediënten
500 g kippenlevertjes
4 appels
citroensap
40 gram boter
1 glas appelbrandewijn (groot) ( appel schnapps )
2 sjalot uien
125 ml slagroom
1 kopje crème fraîche
peterselie (gehakt)
Zout
Peper (uit de molen)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494725
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - ichkoche
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester