Karinthische Kaasnoedels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/19/2023 - 09:15
Bereidingswijze
Maak eerst het deeg klaar : Kneed hiervoor het water, ei, olie en bloem tot een glad deeg en laat 20 minuten rusten. Rol dan dun uit.
-Fruit de ui lichtjes in de boter, laat afkoelen. Giet melk over paneermeel en kwark, roer lichtjes, vouw de uien erdoor.
-Zeef de aardappelen, voeg het wrongelmengsel toe samen met de kruiden en specerijen.
-Vorm balletjes van ongeveer 40 g. Leg de balletjes met voldoende tussenruimte naast elkaar op het uitgerolde deeg en bestrijk de randen met ei.
-Vouw het deeg van boven naar beneden om de balletjes lichtjes aan te drukken. Gebruik vervolgens een ronde uitsteker om halvemaanvormige zakken uit te snijden. Druk de randen stevig glad en seal in een golvend patroon (krulling).
-Breng vervolgens voldoende water aan de kook, haal uit het water en giet de bruine boter erover en bestrooi met bieslook.
Afbeelding
Karinthische Kaasnoedels
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaasnoedels uit Karinthië smaken super lekker ! 
Ingrediënten
Voor het pastadeeg:
400 gram tarwebloem
1 ei
150 ml water (hoeveelheid aanpassen)
1 el olijfolie
ei (om te poetsen)
Voor de vulling:
500 gram kwark
130 g broodje (in blokjes)
70 gram boter
200 ml melk
50 g uien (gehakt)
100 g aardappelen (gekookt, geschild)
2 el keukenkruiden (naar keuze, klassiek: munt en kervel)
Zout
peper
Voor de garnering:
80 g boter (gesmolten)
bieslook (fijngehakt)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494724
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - ichkoche -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester