Entrecote Bordelaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/17/2023 - 19:55
Bereidingswijze
Snij de sjalotjes in kleine blokjes.

Doe de rode wijn in een steelpannetje.

Doe de sjalotjes, laurierblaadje en tijm samen met wat
peper en zout bij de rode wijn en sjalotjes.

Kook het geheel tot de alcohol uit de saus is.

Zeef het geheel tot dat er een monogame saus ontstaat
en doe het terug in het steelpannetje en voeg de 25 cl bouillon
toe.
Kook dit zachtjes door en voeg bindmiddel toe tot een
lichte saus.

Maak ondertussen de biefstuk gereed met peper en zout.

Voeg in een koekenpan boter en een klein beetje olijf olie
en bak dit heet.

Voeg de biefstuk toe en bak deze 2 om 2 minuten om en om.

Doe de biefstuk in aluminiumfolie en laat deze 2 minuten nagaren.

Ondertussen heb je al een pannetje met water opstaan om
de boontjes gaar te maken.

Wanneer het water kookt boontjes erin en deze in tien minuten
gaarkoken.

Als alles gereed is biefstuk in reepjes van een halve centimeter
snijden.

Opdienen op bord saus erover gieten en boontjes erbij.

Eet smakelijk!

Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een heel lekker
En tegelijkertijd ook best wel simpel recept
Ingrediƫnten
2 sjalotjes
25 cl rode wijn
Peper en zout
Tijm
1 laurierblaadje
Bind middel
25 cl Bouillon
Biefstuk
Boontjes
Boter
Olijf olie


Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpannetje
Zeef
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pannetje voor boontjes
Messen
Snijplank

Leuke tips
Serveer met boontjes met spek of gepofte aardappelen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494715
Homepage ID
3036912
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Maxime_knotter