Bereidingswijze
Verhit de bouillon in een pan op hoog vuur en houd hem afgedekt warm.
Verhit intussen de olie in een steelpan op matig tot hoog vuur. Voeg de fijngesneden bosuitjes (het wit) toe en bak onder regelmatig omscheppen in ± 3 min. glazig. Voeg de boter toe en verhit onder af en toe roeren tot hij schuimt.
Strooi de bloem erover en roer ± 3 min. door de boter, zodat hij gaar wordt. Roer het currypoeder in ± 1 min. erdoor. Klop in 2 delen geleidelijk de hete bouillon erdoor. Breng aan de kook en roer de mirin, sake en sojasaus erdoor. Draai het vuur laag en houd de soep afgedekt warm.
Verhit intussen de olie voor het gehaktmengsel in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het gehakt en de gember toe en bak het al omscheppend met een pollepel in ± 4 min. rul en bruin. Voeg de overige ingrediënten voor het gehaktmengsel toe en laat onder af en toe omscheppen ± 3 min. licht inkoken.
Breng intussen een pan met water aan de kook, leg de eieren hier voorzichtig in kook ze in 6.30 min. zacht of tot ze naar wens zijn. Giet ze direct af en laat ze schrikken in een kom met ijskoud water. Laat zo afkoelen tot je ze kunt hanteren, pel ze en leg ze weer in een kom met ijskoud water.
Verwarm de soep weer tot het kookpunt. Schep de noedels en de soep in kommen. Verdeel er het gehaktmengsel, de gehalveerde eieren, het groen van de bosuitjes, stukken nori en bonitovlokken ( nori en bonito vlokken is eigenlijk alleen voor de leuk, laat lekker weg )
Verhit intussen de olie in een steelpan op matig tot hoog vuur. Voeg de fijngesneden bosuitjes (het wit) toe en bak onder regelmatig omscheppen in ± 3 min. glazig. Voeg de boter toe en verhit onder af en toe roeren tot hij schuimt.
Strooi de bloem erover en roer ± 3 min. door de boter, zodat hij gaar wordt. Roer het currypoeder in ± 1 min. erdoor. Klop in 2 delen geleidelijk de hete bouillon erdoor. Breng aan de kook en roer de mirin, sake en sojasaus erdoor. Draai het vuur laag en houd de soep afgedekt warm.
Verhit intussen de olie voor het gehaktmengsel in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het gehakt en de gember toe en bak het al omscheppend met een pollepel in ± 4 min. rul en bruin. Voeg de overige ingrediënten voor het gehaktmengsel toe en laat onder af en toe omscheppen ± 3 min. licht inkoken.
Breng intussen een pan met water aan de kook, leg de eieren hier voorzichtig in kook ze in 6.30 min. zacht of tot ze naar wens zijn. Giet ze direct af en laat ze schrikken in een kom met ijskoud water. Laat zo afkoelen tot je ze kunt hanteren, pel ze en leg ze weer in een kom met ijskoud water.
Verwarm de soep weer tot het kookpunt. Schep de noedels en de soep in kommen. Verdeel er het gehaktmengsel, de gehalveerde eieren, het groen van de bosuitjes, stukken nori en bonitovlokken ( nori en bonito vlokken is eigenlijk alleen voor de leuk, laat lekker weg )
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is eigenlijk een mix van pokebowl en soep oftewel slurpen en eten,
Origineel is puur varkens gehakt dat zal je bij je slager moeten halen, daarom de titel met gehakt , halfom, rund vega , maak er je eigen versie van.
Origineel is puur varkens gehakt dat zal je bij je slager moeten halen, daarom de titel met gehakt , halfom, rund vega , maak er je eigen versie van.
Ingrediënten
2 l runderbouillon
1 el zonnebloemolie
2 dikke bosuitjes, het wit fijngesneden en het groen in dunne lange sliertjes
100 g boter, in blokjes
100 g bloem
2 el currypoeder
1 el mirin
1 el sake
1 tl donkere sojasaus
4 eieren, op kamertemperatuur
270 g udonnoedels gaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
norivellen en bonitovlokken ( optioneel )
gehaktmix:
3 el zonnebloemolie
500 g varkensgehakt ( of naar keuze )
2 cm (± 10 g) verse gemberwortel, fijngeraspt
1 el mirin
1 el donkere sojasaus
3 el sake
2 tl suiker
1 el zonnebloemolie
2 dikke bosuitjes, het wit fijngesneden en het groen in dunne lange sliertjes
100 g boter, in blokjes
100 g bloem
2 el currypoeder
1 el mirin
1 el sake
1 tl donkere sojasaus
4 eieren, op kamertemperatuur
270 g udonnoedels gaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
norivellen en bonitovlokken ( optioneel )
gehaktmix:
3 el zonnebloemolie
500 g varkensgehakt ( of naar keuze )
2 cm (± 10 g) verse gemberwortel, fijngeraspt
1 el mirin
1 el donkere sojasaus
3 el sake
2 tl suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan
steelpan
mengkom
de rest van je keuken.
steelpan
mengkom
de rest van je keuken.
Leuke tips
Dit recept heeft 2 voordelen , je kunt namelijk ook of of doen, laat dus alle gehakt poespas achterwege en maak alleen de soep , of laat de soep de soep en maak lekker kleine balletjes , dipje van soya erbij en klaar.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494712
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
Deli
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht