Italiaans Paasbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/17/2023 - 09:29
Bereidingswijze
1. Gemakkelijkste manier:
-voeg ingrediënten toe aan de broodmachine in de volgorde die wordt aanbevolen door de fabrikant. Zet de machine aan (witbroodstand) en laat los! (Controleer de deegconsistentie vroeg in de kneedcyclus en voeg indien nodig tot 1/4 kopje meer melk toe om de juiste consistentie te bereiken; zie opmerking hieronder.) Ga verder met stap #7.
2. De gebruikelijke manier van Shockingly Delicious: voeg ingrediënten toe aan de broodmachine in de volgorde die wordt aanbevolen door de fabrikant. Zet de machine aan op de deegstand en laat de broodbakmachine mixen, kneden en de eerste keer rijzen (ongeveer 80 minuten in totaal). (Controleer de deegconsistentie vroeg in de kneedcyclus en voeg indien nodig tot 1/4 kopje meer melk toe om de juiste consistentie te bereiken. Zie opmerking hieronder.)
3. Als het piept en klaar is met de deegcyclus, verwijder het deeg, vorm het in een ronde vorm, plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het op een warme plaats voor de tweede rijs.
4. Laat 30-60 minuten rijzen, ongestoord, tot het verdubbeld is in omvang.Grammy's Italian Easter Bread in de oven op Shockingly Delicious
5. Verwarm de oven tot 180°C en bak het brood gedurende 30 minuten. De bovenkant wordt bruin en het klinkt hol als je op de onderkant klopt.
6. Haal uit de oven, leg het brood op een rek en laat het volledig afkoelen voordat u het aansnijdt. (Als je het laat afkoelen terwijl het nog op de bakplaat ligt, zal de condensatie van het afkoelen de bodem drassig maken. Verplaats het dus!)
7. Snijd en serveer met boter

Maken zonder broodbakmachine :

-Je mixt de ingrediënten door elkaar en kneedt even tot het zacht en elastisch is (met de hand als je wilt trainen, of met de deeghaak in je mixer , dan vorm en doe de eerste rijs (30-60 minuten, afhankelijk van hoe warm uw keuken is).
-duw naar beneden, hervorm en doe de tweede rijs, en bak dan.
- De deegcyclus op de broodmachine doet gewoon het mixen, kneden, eerst rijzen en neerslaan, dus dat is het deel dat je aan dit recept moet toevoegen als je het allemaal met de hand wilt doen.
Afbeelding
Italiaans Paasbrood
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zacht, warm, geurig, eierachtig, heerlijk paasbrood, liefdevol met de hand gekneed in de Italiaanse keuken. Lekker als  ontbijt, lunch en diner.  De makkelijkste manier is alles in de broodmachine . We geven echter ook de klassieke bereiding . 
Ingrediënten
1 pakje (2 1/4 theelepels) droge gist ( instant gist)
600 g broodmeel
60 g kristalsuiker
1/2 theelepel zout
3 eieren
1 eetlepel gesmolten boter
12 cl melk, (kamertemperatuur)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Consistentie van deeg :
- 12 cl melk was de juiste hoeveelheid. Onlangs heb ik het gemaakt en het deeg hield niet goed bij elkaar, en het zag er droog uit tijdens de meng-/kneedfase in de broodmachine, dus voegde ik meer melk toe, een eetlepel tegelijk, totdat het er goed uitzag (een extra 6cl). Waarom lukte het de ene keer wel en de andere keer niet? Het kan zijn dat mijn eieren oud waren en dus drie en minder vloeibaar. Het kan zijn dat ik het deze keer op een superdroge winterdag heb gemaakt, dus mijn bloem bevatte van nature minder vocht dan normaal. Mijn punt is dat je tijdens het kneden naar het deeg moet kijken, zelfs in een automatische broodbakmachine, en mogelijk het vochtgehalte van het deeg moet aanpassen, afhankelijk van het weer of de ingrediënten.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1494711
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef : Dorothy Reinhold
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester