Ierse olifanten oren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/17/2023 - 09:11
Bereidingswijze
-Leg het ontdooide maar koude deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak met de korte zijde het dichtst bij je. Rol voorzichtig met een deegroller om vouwen glad te strijken. (Je rolt niet om groter te worden.)
-Verdeel de mosterd gelijkmatig over het oppervlak van het bladerdeeg met behulp van een kleine spatel .
-Bestrooi met de kaas en peterselie. Begin aan de korte kant die het dichtst bij je is en rol het bladerdeeg strak op tot net in het midden; rol op dezelfde manier de andere kant naar het midden; en druk de opgerolde helften lichtjes tegen elkaar zodat ze elkaar raken.
-Leg de bladerdeegrol voorzichtig op een bord en leg het 10-15 minuten in de vriezer. Dit maakt het makkelijker om te snijden.
-Verwarm de oven voor op 190 ° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rol met een dun, lang mes in 12 gelijke plakken. (Zie opmerking bij de tips) .
-Leg de plakjes iets uit elkaar op de voorbereide plaat en bak ze in 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur
Afbeelding
Ierse olifanten oren
Ierse olifanten oren
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Irish Elephant Ears zijn hartige hapjes van bladerdeeg gevuld met Ierse Dubliner-kaas en peterselie. Ze zijn geweldig met bier, wijn of een drankje tijdens het cocktailuurtje, of als go-along voor soep of salade.
Ingrediënten
1 vel bevroren bladerdeeg, ontdooid
2 theelepels Dijon-mosterd
50 g geraspte Dublin-kaas ( zie toelichting bij de tips)
1-2 eetlepels fijngehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
deegrol
bakpapier
Leuke tips
-Kan vooruit worden gemaakt, verpakt in een luchtdichte verpakking en ingevroren. Verwarm ongeveer vijf minuten in een oven van190º C.)
Tip over het snijden:
-Om gelijkmatige plakjes te maken, snij je de rol doormidden en vervolgens elke helft in tweeën, zodat er 4 stukjes rol zijn. Elke brok wordt vervolgens in 3 plakjes gesneden, wat precies 12 oplevert. Als je gewoon aan het ene uiteinde begint en plakjes begint te snijden, heb je waarschijnlijk ongelijke plakjes, terwijl je de rol doorsnijdt en beseft dat je te veel snijdt. dun of te dik. Op mijn manier maak je kleinere rollen die gemakkelijker met het oog te meten zijn.
Dubliner kaas :
-Dubliner is een zoete, korrelige kaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk die meer dan een jaar gerijpt is en vervaardigd door Carbery, gelegen in County Cork, Ierland. Sinds 1996 wordt het door Ornua internationaal op de markt gebracht onder het label Kerrygold. ( zie foto)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494710
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Dorothy Reinhold
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester