Kipkerrie uiensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/13/2023 - 12:16
Bereidingswijze
- Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze rondom lichtbruin en gaar in 6-8 minuten.
- Voeg nog wat olijfolie bij het bakvet en bak hierin de uien met kerrie 2-3 minuten.
- Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15-20 minuten.
- Schep de soep in de borden en bestrooi met ringetjes lente ui.
Afbeelding
Kipkerrie uiensoep
Kipkerrie uiensoep
Kipkerrie uiensoep
Kipkerrie uiensoep
Kipkerrie uiensoep
Kipkerrie uiensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Even snel soep maken met wat ik in huis had. Ik vond op Internet een recept en omdat ik het maar half had gelezen werd het resultaat iets anders dan wat de bedoeling was. Ik was namelijk "vergeten" om de gebakken stukjes kip uit de pan te halen en dus was het geen optie meer om de soep te pureren. Niks mis mee hoor en de smaak was toch echt wel heerlijk.
Mocht je nu WEL liever een gepureerde soep hebben vergeet dan NIET om de gebakken kipstukjes uit de pan te halen en na het pureren er weer terug in te doen.
Ingrediƫnten
- 400 gram kipfilets (in kleine blokjes)
- 500 gram uien (ringen)
- 400 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
- 1 liter kippenbouillon
- 1 bosje lente ui (fijngesneden)
- 1 el kerriepoeder
- olijfolie
- pezo
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494685
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Boodschappen; in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse