Bereidingswijze
- meng de Guinness, room en melk in een grote saus. Breng het mengsel aan de kook en haal het dan van het vuur.
-Klop in een grote kom de eidooiers en de bruine suiker licht en luchtig. Voeg een kleine hoeveelheid van het hete Guinness-mengsel toe aan de eieren en klop het snel door elkaar (om de eieren te temperen), giet dan voorzichtig het resterende Guinness-mengsel in het eimengsel en klop tot het mat is.
-Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op middelhoog vuur - constant kloppend - tot het mengsel dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Laat het mengsel NIET aan de kook komen, anders gaat het schiften.
-Eenmaal ingedikt, haal de pan van het vuur en roer de vanille erdoor.
-Giet de custard in een grote hittebestendige kom, dek af met folie die de custard raakt (om velvorming te voorkomen) en plaats de kom in de koelkast gedurende minimaal 3 uur.
-Als u klaar bent, giet u de custard in uw ijsmachine en vriest u in volgens de instructies van uw machine.
-Als het klaar is met karnen, roer je de stukjes chocolade erdoor. Doe het ijs in een luchtdichte bak en vries het minimaal 6 uur in.
-Klop in een grote kom de eidooiers en de bruine suiker licht en luchtig. Voeg een kleine hoeveelheid van het hete Guinness-mengsel toe aan de eieren en klop het snel door elkaar (om de eieren te temperen), giet dan voorzichtig het resterende Guinness-mengsel in het eimengsel en klop tot het mat is.
-Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op middelhoog vuur - constant kloppend - tot het mengsel dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Laat het mengsel NIET aan de kook komen, anders gaat het schiften.
-Eenmaal ingedikt, haal de pan van het vuur en roer de vanille erdoor.
-Giet de custard in een grote hittebestendige kom, dek af met folie die de custard raakt (om velvorming te voorkomen) en plaats de kom in de koelkast gedurende minimaal 3 uur.
-Als u klaar bent, giet u de custard in uw ijsmachine en vriest u in volgens de instructies van uw machine.
-Als het klaar is met karnen, roer je de stukjes chocolade erdoor. Doe het ijs in een luchtdichte bak en vries het minimaal 6 uur in.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
St Patrickday's nagerecht, uiteraard met Guinness
Ingrediënten
40 cl Guinness stout
2 kopjes slagroom
48 cl volle melk
14 eidooiers
1 kopje bruine suiker
1 theelepel vanille
1 kopje donkere chocolade, gehakt
1 kopje witte chocolade, gehakt
2 kopjes slagroom
48 cl volle melk
14 eidooiers
1 kopje bruine suiker
1 theelepel vanille
1 kopje donkere chocolade, gehakt
1 kopje witte chocolade, gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
ijsmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494683
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Ashley Manila
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch