Vlees taart met worst en champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/13/2023 - 10:17
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 170°C.
-Doe het vlees en de bloem in een kom. Hussel het vlees tot het gelijkmatig bedekt is met de bloem.
-Verhit de helft van de olie in een grote pan - minstens 25 cm breed - op hoog vuur.
-Laat de helft van het vlees er voorzichtig in vallen en schroei aan elke kant bruin en krokant aan de randen
-Leg het aangebraden rundvlees op een bord en herhaal met het resterende vlees. Zet rundvlees opzij.
-Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan waarin je het vlees hebt dichtgeschroeid. Bak tot de ui zacht begint te worden op middelhoog vuur, ongeveer twee minuten.
-Voeg 12 cl bier toe en blus de pan af door met een houten lepel over de bodem te schrapen. Laat 2 minuten sudderen.
-Voeg de Worcestershire Sauce, tomatenpuree, suiker, rozemarijn toe en roer.
-Voeg het resterende bier en de runderbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
-Voeg de champignons, braadworst en het rundvlees toe en roer dooreen
-Breng de vulling over in de taartvorm.
-Bak 2 uur in de oven, afgedekt met folie.
-Kook na 2 uur nog eens 30 minuten onafgedekt.
-Haal de taart uit de oven en los de maïzena op in het water. Voeg het toe aan de taartvulling en roer voorzichtig door.
-Verhoog de oventemperatuur tot 200°C
-Rol het deeg uit de verpakking tot een rechthoek die groot genoeg is om bovenop de vulling te zitten.
-Leg het deeg op de taart en bestrijk het met het losgeklopte ei. Kerf lichtjes in met een mes in een diagonale vorm om een ​​kruisarceringpatroon te maken.
-Plaats de taart terug in de oven en bak nog eens 20-30 minuten of tot het deeg een diep gouden kleur heeft en een beetje gerezen is. Maak je geen zorgen als je het er eerder uithaalt, de vulling is al gaar dus het is maar net hoe donker en krokant je je bladerdeeg wilt hebben.
-Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.
Afbeelding
Vlees taart met worst en champignons
Vlees taart met worst en champignons
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch Iers gerecht dat ook op St Patrickday geserveerd zal worden . 
Ingrediënten
1,2 kg à 1,5 kg rundstoofvlees in blokjes
30 g bloem
3 eetlepels koolzaadolie
200 g gesneden ui
1 el gehakte knoflook
40 cl goed donker bier of stout
6 cl Worcestershire-saus
3 el tomatenpuree
1 el suiker
2 takjes verse rozemarijn
50 cl runderbouillon
½ tl zout
¼ tl zwarte peper
220 g gesneden bruine champignons
5 saucijsjes in stukjes gesneden
2 el maizena
2 el water
1 los geklopt ei
1 vel diepvriesbladerdeeg ontdooid
Hulpmiddelen & keukengerei
1 ovenvaste braadpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494682
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = GERRY SPEIRS
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester