Irish bangers met guiness uiensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/12/2023 - 09:27
Bereidingswijze
Hoe maak je de Bangers :
-Voeg in een sauteerpan het stoutbier en de worst toe. Dek de pan af en zet het vuur op middelhoog vuur. Laat vijf minuten koken en draai de worstjes dan om.
-Kook nog vijf minuten. Haal het deksel van de pan en laat de vloeistof inkoken totdat er een beetje vloeistof over is en de worsten bruin zijn.

Hoe stevige uienjus te maken :

-Terwijl de worst kookt, begin je met het maken van de stevige jus.
-Smelt in een andere pan de boter en voeg de uien toe.
-Fruit de uien ongeveer vijf minuten en voeg dan je knoflook toe. Bak tot de uien bruin zijn.
-Roer de bloem erdoor om een ​​roux te maken en bakk de roux in ongeveer 2 tot 3 minuten goudbruin. Houd het meel in de gaten, zodat het niet aanbrandt.
-Roer langzaam de stout erdoor dan de runderbouillon. Breng het aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het sudderen tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

Hoe puree te maken :
-Schil en snijd de aardappelen terwijl de jus kookt.
-Spoel je aardappelen in koud water een paar keer af tot het water helder wordt om wat van het zetmeel te verwijderen. Doe de aardappelen in een pan en bedek ze met koud water.
-Breng de aardappelen aan de kook en kook tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Giet de aardappelen af ​​en voeg toe aan je boter en karnemelk.
-Gebruik je aardappelstamper of mixer om aardappelen te pureren tot ze lekker luchtig zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Bangers en Mash samenstellen :

Leg op een bord een hoopje aardappelpuree.
Leg bovenop de aardappelpuree een gekookte worst.
Giet de uienjus bovenop de aardappelpuree en worst.
Afbeelding
Irish bangers met guiness uiensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Bangers and mash-recept met jus is een traditioneel Iers pub hoofdgerecht en comfortfood , is ook perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Sappige hartige worst bovenop boterachtige romige aardappelpuree gegarneerd met rijke uienjus.
Ingrediënten
500 g rauwe worst of rauwe braadworst
25 cl Guinness stoutbier

Stout Jus Ingrediënten :
3 eetlepels boter
1 middelgrote ui dun gesneden
3 teentjes fijngehakte knoflook
4 eetlepels bloem voor alle doeleinden
24 cl guiness bier
45 cl runderbouillon

Puree ingrediënten :
500 g roodbruine aardappelen
2 eetlepels boter
12 cl karnemelk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494678
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = midget momma
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester