Bereidingswijze
-Smelt de boter in een middelgrote pan op laag vuur; voeg de prei toe.
-bak, af en toe roerend, tot de prei zacht is, ongeveer 15 minuten.
-Voeg de bouillon en melk toe; zet het vuur hoog en breng aan de kook.
-Voeg naar smaak de havermout en versgemalen zwarte peper toe.
-Breng terug aan de kook, af en toe roerend; zet het vuur laag.
-Dek af en laat zachtjes sudderen tot de haver zacht is, 45-50 minuten (minder als je Quaker-haver gebruikt).
-bak, af en toe roerend, tot de prei zacht is, ongeveer 15 minuten.
-Voeg de bouillon en melk toe; zet het vuur hoog en breng aan de kook.
-Voeg naar smaak de havermout en versgemalen zwarte peper toe.
-Breng terug aan de kook, af en toe roerend; zet het vuur laag.
-Dek af en laat zachtjes sudderen tot de haver zacht is, 45-50 minuten (minder als je Quaker-haver gebruikt).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze klassieke Ierse havermoutpreisoep, ook bekend als Brotchán Roy, wordt traditioneel geserveerd tijdens de vastentijd. Lekkere romige textuur van een stevige kom havermoutsoep – totaal comfort food!
Ingrediënten
1 el boter
3 grote preien, alleen wit en lichtgroen, in de lengte gehalveerd, dun gesneden
100 g ( Ierse ) haver
1 liter vetvrije kippenbouillon
36 cl vetvrije melk
versgemalen peper naar smaak
2 el verse bieslook voor garnering
3 grote preien, alleen wit en lichtgroen, in de lengte gehalveerd, dun gesneden
100 g ( Ierse ) haver
1 liter vetvrije kippenbouillon
36 cl vetvrije melk
versgemalen peper naar smaak
2 el verse bieslook voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494672
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht