Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verspreid wat marinarasaus op de bodem van een ovenschaal.
-Snijd de courgette in de lengte in plakjes tot je in totaal 12 plakjes van ongeveer dezelfde grootte hebt. Dit gaat het gemakkelijkst met een mandoline.
-Kruid beide kanten van de courgette met 1/2 tl zout en peper en gril ze vervolgens op een grillpan op hoog vuur om de courgette te helpen uitdrogen, totdat er buigzame en grillstrepen ontstaan, maar niet volledig gaar zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
-Klop in een middelgrote kom het ei los en meng dit met de ricotta, Pecorino Romano, basilicum, knoflook, snuf zout en peper.
-Verdeel het ricottamengsel (elk ongeveer 1 1/2 eetlepel) gelijkmatig over elk courgetteplakje en spreid het uit tot het bedekt is.
-Rol de plakjes op en leg ze met de naad naar beneden in de voorbereide schaal. Bedek elk met 1 el marinarasaus en 1 el mozzarellakaas en dek goed af met folie.
-Bak 20 minuten, of tot de kaas heet en gesmolten is.
- Verspreid wat marinarasaus op de bodem van een ovenschaal.
-Snijd de courgette in de lengte in plakjes tot je in totaal 12 plakjes van ongeveer dezelfde grootte hebt. Dit gaat het gemakkelijkst met een mandoline.
-Kruid beide kanten van de courgette met 1/2 tl zout en peper en gril ze vervolgens op een grillpan op hoog vuur om de courgette te helpen uitdrogen, totdat er buigzame en grillstrepen ontstaan, maar niet volledig gaar zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
-Klop in een middelgrote kom het ei los en meng dit met de ricotta, Pecorino Romano, basilicum, knoflook, snuf zout en peper.
-Verdeel het ricottamengsel (elk ongeveer 1 1/2 eetlepel) gelijkmatig over elk courgetteplakje en spreid het uit tot het bedekt is.
-Rol de plakjes op en leg ze met de naad naar beneden in de voorbereide schaal. Bedek elk met 1 el marinarasaus en 1 el mozzarellakaas en dek goed af met folie.
-Bak 20 minuten, of tot de kaas heet en gesmolten is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Courgette Rollatini is een heerlijk, kaasachtig, vegetarisch gerecht! Gemaakt met reepjes gegrilde courgette gevuld met een vulling van basilicumkaas, vervolgens gerold en gegarneerd met marinara, mozzarella en gebakken in de oven tot de kaas heet en gesmolten is.
Ingrediënten
2 grote courgettes, in de lengte gesneden in 12 plakjes
1/2 theelepel zout
verse zwarte peper, naar smaak
24 cl marinarasaus ( kant-en-klaar of recept op smulweb)
1 groot ei
150 g magere ricotta kaas
75 g geraspte Pecorino Romano-kaas, plus meer om te serveren
40 g gehakte basilicum
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 g geraspte mozzarella
1/2 theelepel zout
verse zwarte peper, naar smaak
24 cl marinarasaus ( kant-en-klaar of recept op smulweb)
1 groot ei
150 g magere ricotta kaas
75 g geraspte Pecorino Romano-kaas, plus meer om te serveren
40 g gehakte basilicum
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 g geraspte mozzarella
Hulpmiddelen & keukengerei
mandoline of dunschiller
grillpan
aluminiumfolie
grillpan
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494669
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch