Coronation kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/10/2023 - 14:39
Bereidingswijze
Gepocheerde Kip :
-Leg de kip in een enkele laag in een grote pan, voeg de komijnzaadjes, peperkorrels, plakjes gember en laurier toe aan de pan en bedek met kippenbouillon (of water). Voeg voldoende bouillon/water toe om de kip ongeveer 5 cm te bedekken.
-Breng de pot aan de kook en laat 5 minuten koken. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 15 minuten sudderen. Zet het vuur uit, dek de pan af met een passend deksel en laat de kip nog 10-15 minuten staan.
-Haal de kip uit de pan en leg hem op een grote snijplank. Gebruik een paar vorken om de kip in kleine stukjes te scheuren en zet opzij tot je klaar bent om het aan de salade toe te voegen.
Salade :
-Meng in een grote kom alle ingrediƫnten voor de salade, behalve de koriander, tot ze goed gemengd zijn.
-Voeg de kip en koriander toe en mix nog een keer. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout en eet smakelijk!
Afbeelding
Coronation kip
Coronation kip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemaakt in 1953 ter ere van de kroning van koningin Elizabeth II, is dit romige kipgerecht gemakkelijk een klassieker geworden. Deze Coronation Chicken is gemaakt met een saus van Griekse yoghurt en mayo op smaak gebracht met kerriepoeder, mangochutney en citroensap. Gehakte bleekselderij en geroosterde amandelen worden aan de mix toegevoegd voor wat broodnodige extra crunch om alle romige texturen in evenwicht te brengen. Pocheer je eigen kip in een mix van komijn, gember en bouillon voor een nog smaakvollere ervaring of gebruik overgebleven gekookte kip voor een snel en gemakkelijk alternatief! Geniet op zichzelf als salade of als vulling voor sandwiches, wraps of gebakken aardappelen.
Ingrediƫnten
Gepocheerde Kip :
4 kipfilets, zonder bot en zonder vel
1 tl komijnzaad
1 tl zwarte peperkorrels
2-3 plakjes gember, ongeveer 1 cm dik
1 laurierblad
kippenbouillon (of water) - genoeg om de kip te bedekken
Salade :
140 g Griekse yoghurt
115 g mayonaise
2 lente-uitjes, in blokjes
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels mangochutney
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 eetlepel citroensap
45 g geroosterde amandelschilfers
3 eetlepels koriander/verse koriander fijngehakt
Snufje cayennepeper
Versgemalen zwarte peper om op smaak te brengen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494665
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Sarah Nevins
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester