Bereidingswijze
-Verwarm je oven voor op 200°C
-Doe de olie in een grote, ovenvaste koekenpan/pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de in plakjes gesneden chorizo toe en bak 2 minuten, en zet opzij op keukenpapier
-Voeg de uien en rode pepers toe aan de koekenpan/pan en bak ongeveer 8 minuten onder af en toe roeren.
-Roer de tomatenpuree, knoflook en paprika door het uienmengsel en bak nog 2 minuten, breng dan het uienmengsel over in de schaal met de chorizo.
-Kruid de stukken kip met peper en zout en voeg de kippendijen toe aan de koekenpan/pan, met de huid naar beneden en bak 7-10 minuten om de huid dicht te schroeien.
-Zodra het vel goudbruin is geworden, draai je om en bak je nog 7 minuten aan de andere kant. Haal de kip uit de koekenpan/pan en zet opzij.
-Giet de resterende olie uit de pan en zet hem terug op het vuur.
-Voeg de rode wijn, bouillon en laurier toe. Roer en schraap de bodem van de pan om eventuele plakkerige stukjes te verwijderen.
-Voeg het mengsel van chorizo en uien samen met de tijm terug in de pan, zet het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook.
-Verlaag vervolgens de temperatuur om het sudderen te behouden. Laat 10 minuten sudderen om de vloeistoffen te verminderen.
-Doe de kip terug in de pan, met het vel naar boven, doe de kip in de oven en laat 12-15 minuten onafgedekt koken tot de kip volledig gaar is (de inwendige temperatuur moet minimaal 74°C zijn).
-Haal uit de oven, breng indien nodig op smaak met extra zout, peper en tijm en geniet ervan.
-Doe de olie in een grote, ovenvaste koekenpan/pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de in plakjes gesneden chorizo toe en bak 2 minuten, en zet opzij op keukenpapier
-Voeg de uien en rode pepers toe aan de koekenpan/pan en bak ongeveer 8 minuten onder af en toe roeren.
-Roer de tomatenpuree, knoflook en paprika door het uienmengsel en bak nog 2 minuten, breng dan het uienmengsel over in de schaal met de chorizo.
-Kruid de stukken kip met peper en zout en voeg de kippendijen toe aan de koekenpan/pan, met de huid naar beneden en bak 7-10 minuten om de huid dicht te schroeien.
-Zodra het vel goudbruin is geworden, draai je om en bak je nog 7 minuten aan de andere kant. Haal de kip uit de koekenpan/pan en zet opzij.
-Giet de resterende olie uit de pan en zet hem terug op het vuur.
-Voeg de rode wijn, bouillon en laurier toe. Roer en schraap de bodem van de pan om eventuele plakkerige stukjes te verwijderen.
-Voeg het mengsel van chorizo en uien samen met de tijm terug in de pan, zet het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook.
-Verlaag vervolgens de temperatuur om het sudderen te behouden. Laat 10 minuten sudderen om de vloeistoffen te verminderen.
-Doe de kip terug in de pan, met het vel naar boven, doe de kip in de oven en laat 12-15 minuten onafgedekt koken tot de kip volledig gaar is (de inwendige temperatuur moet minimaal 74°C zijn).
-Haal uit de oven, breng indien nodig op smaak met extra zout, peper en tijm en geniet ervan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijke, hartige en pittige Spaanse Kip en Chorizo - krokante Spaanse chorizo, gebakken uien en paprika's + sappige kippendijen gestoofd in rode wijn op het fornuis en vervolgens afgemaakt in de oven en bestrooid met tijm |
Ingrediënten
1 eetlepel plantaardige olie
225 g chorizo, in plakjes
1 grote ui, in blokjes gesneden
2 rode paprika's, ontpit en in plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
3 teentjes, ongeveer 1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel peper
8 Kippendijen met bot en vel
300 ml rioja (of een andere Spaanse rode wijn naar keuze)
300 ml kippenbouillon
1 laurierblad
takjes tijm
225 g chorizo, in plakjes
1 grote ui, in blokjes gesneden
2 rode paprika's, ontpit en in plakjes
1 eetlepel tomatenpuree
3 teentjes, ongeveer 1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel peper
8 Kippendijen met bot en vel
300 ml rioja (of een andere Spaanse rode wijn naar keuze)
300 ml kippenbouillon
1 laurierblad
takjes tijm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494663
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = sarah nevins
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij