Bereidingswijze
- Schil de aardappels en de koolrabi, snijd ze in plakjes, kook ze ongeveer 10 minuutjes en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verdeel de plakken aardappel en koolrabi in een ovenschaal (door elkaar).
- Bak de spekjes en voeg de gesnipperde ui toe. Laat de ui nog even meefruiten. Schep dit mengsel over de aardappels/koolrabi in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes ertussendoor.
- Rasp de kaas en meng er de room doorheen, voeg peper en paprikapoeder toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de rest in de ovenschaal.
- Bak de gratin in een half uurtje gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verdeel de plakken aardappel en koolrabi in een ovenschaal (door elkaar).
- Bak de spekjes en voeg de gesnipperde ui toe. Laat de ui nog even meefruiten. Schep dit mengsel over de aardappels/koolrabi in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes ertussendoor.
- Rasp de kaas en meng er de room doorheen, voeg peper en paprikapoeder toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de rest in de ovenschaal.
- Bak de gratin in een half uurtje gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolrabi als bijgerecht hoeft natuurlijk niet saai te zijn. Met deze gratin waarin je ook aardappels zitten heb je meteen 2 vliegen in 1 klap. Kleine moeite, groot resultaat.
De spekjes en tomaatje geven het gerecht net dat beetje extra's dat het nodig heeft.
N.B.: Wees voorzichtig met het toevoegen van zout want de spekjes geven al behoorlijk wat zout.
De spekjes en tomaatje geven het gerecht net dat beetje extra's dat het nodig heeft.
N.B.: Wees voorzichtig met het toevoegen van zout want de spekjes geven al behoorlijk wat zout.
Ingrediƫnten
- 750 gram (vastkokende) aardappels
- 750 gram koolrabi
- 1 ui
- 150 gram (vers) geraspte (boeren) kaas
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 200 ml (slag)room
- +/- 15 kleine smaaktomaatjes
- peper, zout en (gerookte) paprikapoeder
- 750 gram koolrabi
- 1 ui
- 150 gram (vers) geraspte (boeren) kaas
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 200 ml (slag)room
- +/- 15 kleine smaaktomaatjes
- peper, zout en (gerookte) paprikapoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494662
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij