Portugese gebakken eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/09/2023 - 09:28
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Verhit de olijfolie in een zware, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de in dunne plakjes gesneden paprika en uien toe met een flinke snuf zout en roer om gelijkmatig te coaten. Bak de uien en paprika's 6 tot 8 minuten zachtjes, of tot de uien halfdoorschijnend zijn en de paprika's zacht beginnen te worden.
-Voeg de knoflookteentjes, geplette rode peper, chilipoeder en paprika toe en roer, kook tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Voeg de jalapeno pepers, tomatenblokjes en het sap van de hele tomaten toe. Gebruik je handen om de hele tomaten één voor één te verpletteren en uit elkaar te halen boven de pan. Goed roeren.
-Voeg de stengels verse basilicum en oregano toe, druk ze met een lepel in de saus en breng de saus op middelhoog vuur aan de kook.
-Laat de saus 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen, of tot hij ingedikt is en de groenten allemaal heel zacht zijn.
-Proef de saus en pas indien nodig aan met koosjer zout en zwarte peper.
-Maak met de achterkant van een houten lepel 6 kuiltjes in je saus. Schep in elke inkeping 2 eetlepels ricottakaas en druk die ook in de inkeping.
-Breek boven op elk ricotta-nest een ei.
-Strooi de cheddar en Parmezaanse kaas gelijkmatig over de bovenkant en schuif de pan in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 tot 20 minuten, of tot de saus erg bruisend is, de eiwitten gestold zijn en de dooiers gaar zijn tot de gewenste gaarheid , en de kaas is gesmolten en bruin langs de randen.
-Haal de pan uit de oven en garneer met extra verse basilicum en oreganoblaadjes.
Serveer in in de pan met een schaal verse toast, een kom olijven, verse radijsjes en wat fruit.
Afbeelding
Portugese gebakken eieren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je op zoek bent naar een veelzijdig en ongewoon eierrecept dat heerlijk smaakt voor ontbijt, brunch en zelfs diner, dan heb je het gevonden! Portugese gebakken eieren zijn een stevig en gemakkelijk gerecht dat favoriet is bij het hele gezin. Deze eieren worden gebakken op een bedje van ricotta in een pittige saus van rode paprika en tomaten.
Ingrediënten
6 cl olijfolie
3 rode paprika ( zaadjes verwijderd, in dunne plakjes gesneden )
1 grote ui gepeld, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
10 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes gesneden
1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel gerookte of 'gewone' paprika
2 hele jalapenopepers meerdere keren gewassen en doorboord met een scherp mes
15 g geroosterde in blokjes gesneden tomaten
800 g hele tomaten in sap (blik)
4 takjes verse basilicum met de blaadjes plus extra voor garnering
4 stelen verse oregano met de blaadjes plus extra voor garnering
6 grote eieren
125 g ricotta kaas
125 g geraspte cheddarkaas
25 g geraspte Parmezaanse kaas
zout en zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494656
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Rebecca
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester