Mam's gehaktbal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/08/2023 - 10:58
Bereidingswijze
Ingrediënten door elkaar kneden
5 gehaktballen maken
Boter met olijfolie heet laten worden
Gehaktballen kort aanbraden dan een beetje heet water toevoegen,
dan garen op zacht vuur met deksel op de pan.
Na ongeveer een kwartier zijn de gehaktballen gaar.
Op een hoger vuur het vocht laten verdampen en de gehaktballen nog even aanbraden voor een lichtbruin korstje.
Voor het opdienen de gehaktballen op een bord leggen en jus maken.,( zie tip)
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na vele gehaktballen te hebben bereid vinden wij uiteindelijk dit de lekkerste gehaktbal geworden. 
Ingrediënten
500 gr half om half slagersgehakt
2 eierdooiers
3 beschuiten (tot paneermeel gewreven)
Zout, peper, nootmuskaat ( hoeveelheid naar smaak)
Eetl ketjap manis
Halve eetlepel maggi( uit flesje, hoeveelheid naar smaak).
1 volle eetlepel mosterd
Boter en olijfolie om in te braden
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan of koekenpan met deksel
Leuke tips
Jus maken van braadvet met kookvocht van de aardappels. Zo krijg je een gebonden jus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494652
Homepage ID
1421189
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
pauthi1