Oma's zuurkoolpotje met gehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/08/2023 - 09:23
Bereidingswijze
Voor de balletjes:
-Kneed het gehakt, ei, paneermeel, mosterd, oregano en ½ theelepel zout en peper door elkaar. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel.

-Maak de soepgroenten schoon of schil ze, was ze en snijd ze fijn. Uien schillen, in kleine blokjes snijden. Schil en halveer de aardappelen.
-Verhit 2 el olie in een koekenpan of grote pan. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten rondom gaar. Verwijderen. Verhit 2 el olie in de koekenpan. Fruit daarin uien, groenten en aardappelen ongeveer 10 minuten.
-Voeg de zuurkool, gehaktballen, laurierblaadjes en jeneverbessen toe. Giet er 750 ml water bij, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat alles ongeveer 45 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Was de marjolein en pluk de blaadjes van de stelen. Kruid de stamppot met peper en zout en bestrooi met marjolein.
Afbeelding
Oma's zuurkoolpotje met gehaktballetjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grootmoeders stoofpotje van zuurkool , patajes,uien en gehaktballen...een toppertje ! 
Ingrediënten
400 gram gehakt
1 ei
2 el paneermeel
1 tl mosterd
1 tl oregano
Zout
peper
1 bosje soepgroenten
2 uien
700 g kleine aardappelen
4 el olie
500 g verse zuurkool
2 laurierblaadjes
3 jeneverbessen
5 stengel(s) marjolein
Leuke tips
-je kanop het laatste wat crème fraîche mengen met wat pittige mosterd en toevoegen ! Het smaakte lekker fris en maakte de zuurkool wat milder.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494651
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - koken & genieten -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester