Bereidingswijze
-Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olie en boter (voeg een scheutje zout toe) op middelhoog vuur een paar minuten tot de ui glazig is.
-Voeg vervolgens de kurkuma toe en laat nog een paar minuten bakken.
-Voeg de bloem toe, roer en kook ongeveer 3 minuten voordat je de tomaten, bouillon, suiker, zout en peper toevoegt.
-Laat ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur en proef en breng op smaak met kruiden.
-Voeg een scheutje melk of room toe (optioneel).
-Voeg vervolgens de kurkuma toe en laat nog een paar minuten bakken.
-Voeg de bloem toe, roer en kook ongeveer 3 minuten voordat je de tomaten, bouillon, suiker, zout en peper toevoegt.
-Laat ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur en proef en breng op smaak met kruiden.
-Voeg een scheutje melk of room toe (optioneel).
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit snelle recept voor tomaten-kurkumasoep zal er een zijn die je keer op keer zult maken. Het is niet alleen erg lekker, maar de voedings- en gezondheidsvoordelen van de tomaten en kurkuma zijn een extra bonus.
Ingrediƫnten
2 eetl. extra vergine olijfolie
1 eetl. ongezouten boter
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
45 g gehakte verse kurkuma
2 eetl. bloem
750 g hele gepelde pruimtomaten of puree zijn
90 cl groentebouillon - kippenbouillon kan ook worden gebruikt
1/2 theelepel. suiker
1 theelepel zout
1/4 tl zwarte peper (of meer)
1 eetl. ongezouten boter
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
45 g gehakte verse kurkuma
2 eetl. bloem
750 g hele gepelde pruimtomaten of puree zijn
90 cl groentebouillon - kippenbouillon kan ook worden gebruikt
1/2 theelepel. suiker
1 theelepel zout
1/4 tl zwarte peper (of meer)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494629
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch