Filipijnse loempia met een saus van knoflook en zwarte peperazijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/06/2023 - 09:41
Bereidingswijze
-Maak eerst de saus door alle drie de ingrediënten te mengen. Doe zoveel zwarte peper als je wilt, maar als je denkt dat het genoeg is, is dat waarschijnlijk niet zo.
-Fruit het gehakt in een beetje olie in een zeer grote sauteerpan of wok op middelhoog vuur. Voeg na een paar minuten de uien en de knoflook toe. Blijf ongeveer 5 of 6 minuten bakken en voeg dan de gemalen zwarte peper en de bouillon toe. Voeg vervolgens alle geraspte groenten toe, behalve de kool, en roer goed door. Blijf nog een paar minuten bakken.
-Voeg vervolgens de kool toe en kook tot hij gaar is, maar niet zacht.
-Laat de vulling afkoelen voordat je de wikkels vult. Hier leest u hoe u ze vouwt zodat de vulling niet ontsnapt.(zie ook foto)
- Zorg dat je een schaaltje of schaaltje water bij de hand hebt om ze af te sluiten. Plaats wat vulling onder het middelste deel van de verpakking met een punt naar je toe. Vouw de onderkant naar boven op de vulling. Vouw de linker- en rechterkant bovenop de onderste vouw. Zorg ervoor dat de vulling strak tegen de bodem zit, begin van je af te rollen en stop elk deel van de wikkel dat zijn eigen kant op wil gaan manier. Bevochtig de bovenranden van de verpakking. Eindig met het rollen van de loempia en druk zachtjes om het uiteinde te verzegelen.
-Als je een helper hebt, is dat een groot pluspunt, want iemand kan de loempia's bakken terwijl je ze inpakt. Je wilt ze niet allemaal maken en dan bakken, want het vocht van de vulling zal in de verpakking sijpelen en je krijgt een vreselijke puinhoop in je pan
-Herhaal zo nodig om de rest van de vulling te gebruiken.
-Verhit de olie en test deze met de rand van een van de loempia's. Het zou onmiddellijk moeten beginnen te borrelen. Als de olie heet genoeg is, begin je er een paar tegelijk te bakken.
-Bak ze tot ze goudbruin zijn en probeer ze maar één keer om te draaien.
-Haal uit de olie (laat goed uitlekken) en plaats op een met keukenpapier beklede plaat of schaal.
Afbeelding
Filipijnse loempia met een saus van knoflook en zwarte peperazijn
Filipijnse loempia met een saus van knoflook en zwarte peperazijn
Filipijnse loempia met een saus van knoflook en zwarte peperazijn
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Filipijnse loempia's zijn een loempia-achtig gerecht gevuld met groenten en een klein beetje rundergehakt. De loempiasaus van zwarte peper, knoflook en azijn maakt ze helemaal af!
Ingrediënten
250 g rundergehakt
2 middelgrote uien, gehakt
200 g gehakte knoflook
versgemalen zwarte peper
8 cl kippen bouillon
1 1/2 grote kool, versnipperd
2 grote aardappelen, geraspt
2 kleine Japanse yams of zoete aardappelen, geraspt
2 of 3 wortels, geraspt of julienned
zeezout
wat peterselie
loempiapapiertjes (of loempiapapiertjes) – zorg dat ze ontdooid zijn
olie om te frituren (ik gebruikte zonnebloem met een beetje olijfolie)

Knoflook en Zwarte Peper Azijn Saus :

2 tl gehakte knoflook
12 cl witte azijn
zwarte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Filippijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494628
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester