Bereidingswijze
Marineer het rundvlees :
-Doe het vlees en de soepbotten in een grote kom en meng met een deel van het limoensap. Laat 15 minuten rusten en spoel daarna goed uit.
-Verzamel alle ingrediënten voor de marinade. Bereid en meng de marinade-ingrediënten zoals aangegeven. Giet de marinade over het vlees en de botten in de grote kom. Voeg de kruiden toe en roer goed door.
-Zet een paar uur in de koelkast, of 's nachts voor de beste smaak.
Maak de Soep Joumou :
- Was de pompoen goed, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd elke helft in drie partjes.
- Na het marineren van het rundvlees, doe je het met de marinade in een zeer grote pan en leg je de partjes erop. - Voeg vervolgens water toe en zet de brander op middelhoog. Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.
- Verwijder de pompoen als hij klaar is en laat afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de schil en doe het in een blender. Voeg water toe en pureer tot een gladde massa. Giet in de pot en roer.
- Voeg hierna de groenten toe. Als u de Scotch Bonnet Pepper gebruikt, voeg deze dan op dit moment toe. Volg met meer water, bouillon, het bosje tijm en roer goed. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten sudderen.
-Roer af en toe zodat het niet aanbakt.
-Voeg vervolgens het resterende limoensap toe. Proef en breng op smaak met meer zout, wat op dit moment zeker nodig zal zijn. Voeg eventueel water toe, proef en breng opnieuw op smaak.
-Verwijder de Scotch Bonnet Pepper en de tijm.
-Voeg nu de gesneden kool toe en als laatste de pasta. Afhankelijk van de vorm en grootte van de pasta die je gebruikt, moet je de soep koken op het moment dat de pasta klaar is. Laat de pasta niet te lang koken, want hij blijft koken terwijl hij in de hete pan blijft. Let op: het kan ook langer duren dan aangegeven op de verpakking omdat het niet in kokend water wordt gekookt.
-Haal van het vuur als het klaar is en serveer met brood naar keuze.
-Doe het vlees en de soepbotten in een grote kom en meng met een deel van het limoensap. Laat 15 minuten rusten en spoel daarna goed uit.
-Verzamel alle ingrediënten voor de marinade. Bereid en meng de marinade-ingrediënten zoals aangegeven. Giet de marinade over het vlees en de botten in de grote kom. Voeg de kruiden toe en roer goed door.
-Zet een paar uur in de koelkast, of 's nachts voor de beste smaak.
Maak de Soep Joumou :
- Was de pompoen goed, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd elke helft in drie partjes.
- Na het marineren van het rundvlees, doe je het met de marinade in een zeer grote pan en leg je de partjes erop. - Voeg vervolgens water toe en zet de brander op middelhoog. Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.
- Verwijder de pompoen als hij klaar is en laat afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de schil en doe het in een blender. Voeg water toe en pureer tot een gladde massa. Giet in de pot en roer.
- Voeg hierna de groenten toe. Als u de Scotch Bonnet Pepper gebruikt, voeg deze dan op dit moment toe. Volg met meer water, bouillon, het bosje tijm en roer goed. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten sudderen.
-Roer af en toe zodat het niet aanbakt.
-Voeg vervolgens het resterende limoensap toe. Proef en breng op smaak met meer zout, wat op dit moment zeker nodig zal zijn. Voeg eventueel water toe, proef en breng opnieuw op smaak.
-Verwijder de Scotch Bonnet Pepper en de tijm.
-Voeg nu de gesneden kool toe en als laatste de pasta. Afhankelijk van de vorm en grootte van de pasta die je gebruikt, moet je de soep koken op het moment dat de pasta klaar is. Laat de pasta niet te lang koken, want hij blijft koken terwijl hij in de hete pan blijft. Let op: het kan ook langer duren dan aangegeven op de verpakking omdat het niet in kokend water wordt gekookt.
-Haal van het vuur als het klaar is en serveer met brood naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soup joumou, of Haïtiaanse pompoensoep, is een Caraïbisch comfortfood dat geliefd is bij Haïtianen over de hele wereld. De belangrijkste ingrediënten zijn rundvlees, pompoen, veel wortelgroenten, kool en pasta.
Ingrediënten
500 g runderstoofvlees
500 g rundermergbeenderen
6 eetlepels vers geperst limoensap
1 middelgrote ui, gehakt
1/2 groene paprika, fijngehakt
4 tot 6 groene uien, gehakt
6 tot 8 teentjes knoflook, gepeld
50 g gehakte verse peterselie
1 eetlepel extra vergine olijfolie
3 liter plus 1 eetlepel water, plus meer indien nodig
1 ½ theelepel zout
½ tl gemalen zwarte peper
½ tl gemalen witte peper
½ tl fijngemalen cayennepeper
1 kabocha-pompoen ( circa 1 kg)
3 middelgrote aardappelen, in grote blokjes gesneden
3 middelgrote wortelen, gehakt
3 ribben bleekselderij, gehakt
1 middelgrote raap in blokjes gesneden
(optioneel) 1 hele groene Scotch bonnet peper, heel gelaten
2 eetlepels rundsbouillon (of 2 blokjes rundsbouillon)
een paar takjes verse tijm, vastgebonden met slagerstouw
1 kleine savooiekool (500 g ), in kleine linten gesneden
100 g kleine pasta, zoals ditali of anellini
500 g rundermergbeenderen
6 eetlepels vers geperst limoensap
1 middelgrote ui, gehakt
1/2 groene paprika, fijngehakt
4 tot 6 groene uien, gehakt
6 tot 8 teentjes knoflook, gepeld
50 g gehakte verse peterselie
1 eetlepel extra vergine olijfolie
3 liter plus 1 eetlepel water, plus meer indien nodig
1 ½ theelepel zout
½ tl gemalen zwarte peper
½ tl gemalen witte peper
½ tl fijngemalen cayennepeper
1 kabocha-pompoen ( circa 1 kg)
3 middelgrote aardappelen, in grote blokjes gesneden
3 middelgrote wortelen, gehakt
3 ribben bleekselderij, gehakt
1 middelgrote raap in blokjes gesneden
(optioneel) 1 hele groene Scotch bonnet peper, heel gelaten
2 eetlepels rundsbouillon (of 2 blokjes rundsbouillon)
een paar takjes verse tijm, vastgebonden met slagerstouw
1 kleine savooiekool (500 g ), in kleine linten gesneden
100 g kleine pasta, zoals ditali of anellini
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494627
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - cucina christina
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht