Bereidingswijze
-Bekleed een 18 x 28 cm pan met bakpapier.
-Doe de boter en het water in een GROTE, zware pan en verwarm om de boter te laten smelten, voeg dan de melk toe.
-Voeg op laag vuur de suiker toe en roer tot deze volledig is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten sudderen (blijf koken, maar zet het laag zodat het niet overloopt) zonder te roeren.
-Voeg de gecondenseerde melk toe. Roer gedurende minstens 10 minuten terwijl het suddert, maar zorg ervoor dat het niet blijft plakken of verbranden. Dit is het kritieke deel, want je wilt niet dat het aanbrandt (de zware pot is hiervoor belangrijk).
-Laat het sudderen tot je ziet dat het een mooie gouden kleur begint te krijgen.
-Haal van het vuur en roer de vanille of whisky erdoor , en laat een minuut of twee afkoelen voordat je krachtig klopt tot het dikker wordt. Wees niet ongeduldig en denk niet dat je gefaald hebt, want dit kan enkele minuten duren. .
-Als het ingedikt is, giet het in de voorbereide pan. Laat afkoelen en volledig opstijven op een koele plek of in de koelkast.
-Snijd en verpak ze in bakpapier voor individuele porties, of bewaar ze gewoon in een luchtdichte vorm op een koele plaats of in de koelkast.
-Doe de boter en het water in een GROTE, zware pan en verwarm om de boter te laten smelten, voeg dan de melk toe.
-Voeg op laag vuur de suiker toe en roer tot deze volledig is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten sudderen (blijf koken, maar zet het laag zodat het niet overloopt) zonder te roeren.
-Voeg de gecondenseerde melk toe. Roer gedurende minstens 10 minuten terwijl het suddert, maar zorg ervoor dat het niet blijft plakken of verbranden. Dit is het kritieke deel, want je wilt niet dat het aanbrandt (de zware pot is hiervoor belangrijk).
-Laat het sudderen tot je ziet dat het een mooie gouden kleur begint te krijgen.
-Haal van het vuur en roer de vanille of whisky erdoor , en laat een minuut of twee afkoelen voordat je krachtig klopt tot het dikker wordt. Wees niet ongeduldig en denk niet dat je gefaald hebt, want dit kan enkele minuten duren. .
-Als het ingedikt is, giet het in de voorbereide pan. Laat afkoelen en volledig opstijven op een koele plek of in de koelkast.
-Snijd en verpak ze in bakpapier voor individuele porties, of bewaar ze gewoon in een luchtdichte vorm op een koele plaats of in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Traditioneel Schots snoepjeĀ
Ingrediƫnten
57 g gezouten boter (als je ongezouten gebruikt, voeg dan een snufje zout toe)
74 ml water
74 ml melk
454 g witte kristalsuiker
207 ml gecondenseerde melk
1 tl vanille of whisky
74 ml water
74 ml melk
454 g witte kristalsuiker
207 ml gecondenseerde melk
1 tl vanille of whisky
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm 18 x 28 cm
bakpapier
bakpapier
Leuke tips
TIP: de kooktijd van het mengsel hangt af van veel factoren, maar het belangrijkste is hoe hoog je kookplaat staat. Als je het te hoog hebt, zal het tabletmengsel plakken en verbranden, te laag en het zal eeuwen duren om op de juiste temperatuur te komen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1494626
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest-cucina christina
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch