Zuccotto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 12:04
Bereidingswijze
1. Maak de kom klaar en bekleed met cake
- Bekleed een kom van 2 1/2 liter met plasticfolie. Laat het veel groter zijn dan je nodig hebt om de bovenkant later te bedekken.
-Snijd de biscuit doormidden. Ik ben dol op deze goedkope tool.
-Leg een plakje op de bodem van de kom. Als je een broodcake gebruikt, snij dan plakjes en vervolgens driehoeken en vul de kom als een legpuzzel om elke plek te bedekken, zodat de hele kom bedekt is.
-Snijd een paar stukjes van de andere helft van de cake in reepjes.
-Gebruik de reepjes om rond de cake in de kom te lijnen. Dit duurt maar een paar minuten en het is heel eenvoudig!
-Besprenkel de cake met likeur naar keuze. Ik heb deze keer Kahlua gebruikt.
2. Maak de banketbakkersroom
-Roer in een middelgrote pan (van het vuur af) de eierdooiers en de suiker stevig door elkaar met een houten lepel.
-Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer door het mengsel.
-Verwarm de melk tot het kookpunt en voeg de vanille toe. Begin beetje bij beetje de hete melk aan het mengsel toe te voegen en meng goed tussen de toevoegingen door. Voeg niet te veel tegelijk toe, anders gaan de eieren schiften.
-Blijf de hete melk toevoegen en blijf roeren met een houten lepel.
-Zodra alle melk is toegevoegd, zet u de pan op middelhoog vuur en blijft u roeren.
-Als het mengsel aan de kook komt, laat het dan 3 of 4 minuten koken en haal dan van het vuur.
-Blijf roeren terwijl het afkoelt, zodat het geen vel vormt.
3. Smelt de chocolade.
-Smelt de chocolade in de magnetron of in een kom boven heet water.
Opzij zetten.
4. Maak de Zuccotto-vulling
-Klop in een middelgrote kom 300 ml zware slagroom met het oploskoffiepoeder tot er stijve pieken ontstaan; opzij zetten.
-Voeg aan de afgekoelde banketbakkersroom 1 eetlepel Grand Marnier, de 57 g geraspte chocolade en de opgeklopte koffieroom toe. Vouw het mengsel tot het volledig is gemengd.
-Verdeel 2/3 van het mengsel in de met cake beklede kom, bijna tot aan de bovenkant, maar niet helemaal. Laat een kuiltje in het midden en maak je geen zorgen als het er niet perfect uitziet, het komt uiteindelijk wel goed.
5. Vul de Zuccotto
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan de resterende room. Meng goed tot de kleur uniform is en vul dan het midden van de zuccotto.
6. Sluit de Zuccotto af en laat afkoelen.
- Neem stukjes van de overgebleven cake en sluit de onderkant van de zuccotto.
-Bestrooi met meer van de door jou gekozen likeur, sluit af met plasticfolie en zet minimaal 6 uur in de koelkast, maar ik laat het graag een nacht staan.
7. Versier de Zuccotto :
- Klop de resterende zware slagroom, met de andere 2 theelepels koffiepoeder en 2 eetlepels suiker tot stijve pieken.
-Wanneer u klaar bent om te decoreren, verwijdert u de bovenste plastic folie en plaatst u een VLAK (moet volledig plat!) Bord of taartplateau op de zuccotto en keert u om. Verwijder de kom.
-Verdeel de slagroom met koffiesmaak over de zuccotto.
-Maak wervelingen of pieken in de room, wat je maar wilt, maar het hoeft niet luxueus te zijn. Bestrooi met chocoladeschilfers, krullen of meer geraspte chocolade.
Het is het beste om de cake een uur of zo in de koelkast te bewaren. U kunt het echter onmiddellijk serveren als dat nodig is.
Afbeelding
Zuccotto
Zuccotto
Zuccotto
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zuccotto is een fantastische, romige Italiaanse dessertcake die wordt gemaakt in de vorm van een koepel. Maak het een keer en het zal niet de laatste keer zijn.
Ingrediƫnten
1 laag Victoria-spons gebakken in een 9 "blik (of een pond cake gesneden in 1/2" plakjes)
60 ml plus 1 eetlepel likeur naar keuze (maar Grand Marnier of Cointreau is nodig voor het custardgedeelte van het recept)
113 g halfzoete (goede kwaliteit) chocolade, in stukjes gebroken
57 g geraspte donkere chocolade
530 ml zware/slagroom (280 g voor de vulling en de rest om te versieren)
4 tl (verdeeld in 2 delen) instant espresso-koffiepoeder
1 recept Italiaanse banketbakkersroom (zie hieronder)
meer geraspte chocolade of chocoladekrullen voor decoratie
Italiaanse banketbakkersroom (Crema Pasticcera) enigszins aangepast van Il Cucchiaio D'Argento
4 eierdooiers
100 g suiker
2 eetlepels (30 g) bloem
500 ml melk
1 tl vanille
Hulpmiddelen & keukengerei
een kom - folie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494624
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Christina -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester