Bereidingswijze
Doe de versgemalen koffie in de French press.
Voeg kokend water toe , roer gedurende 2 minuten en laat voor 5 minuten zitten.
Verwarm de melk op een matig vuur tot bijna kokend.
Laat de melk sudderen tot de koffie gezet is.
Giet de melk over in de koffie in 2 koffie tassen en geniet ervan.
Voeg kokend water toe , roer gedurende 2 minuten en laat voor 5 minuten zitten.
Verwarm de melk op een matig vuur tot bijna kokend.
Laat de melk sudderen tot de koffie gezet is.
Giet de melk over in de koffie in 2 koffie tassen en geniet ervan.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
In tegenstelling tot een latte die wordt gemaakt met espresso en opschuimend melk. Café Con Lecche is een koffiedrank die bestaat uit sterke of krachtige koffie , niet noodzakelijkerwijs een shot espresso in een verhouding van 1:1.
Ingrediënten
2 cups (500ml) kokend water
2/3 cup (10,5 el) versgemalen koffie
2 cups (500 ml) volle melk
suiker naar smaak
2/3 cup (10,5 el) versgemalen koffie
2 cups (500 ml) volle melk
suiker naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
French Press of percolator - koffiemolen - sauspan - roerlepel
Leuke tips
De koffie wordt gemaakt in een French press of een percolator. Versgemalen bonen van een Franse geroosterde variëteit vanwege de intense smaak , aangezien een mildere koffie te licht is voor de melk en de koffiesmaak zal verminderen.
Dit recept gebruikt een French press , je kunt de koffie langer in het kokende water laten staan als je een sterkere smaak wilt.
Dit recept gebruikt een French press , je kunt de koffie langer in het kokende water laten staan als je een sterkere smaak wilt.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1494609
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
espressocoffeeguide.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht