Mexicaanse rijst met runder chipolata worstjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/04/2023 - 13:17
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar als op de verpakking staat. Snijd de broccoli in blokjes incl de stam.
Pel en snipper de ui. Knijp de knoflook fijn in een knoflookpers.
Giet de mais en kidneybonen in een zeef en spoel af met water.| Verhit een eetlepel milde olijfolie in een diepe hapjes pan. Fruit de ui 2 minuten, voeg de knoflook hier bij. Even goed aanfruiten.
Snijd de chipolata worsten in kleine stukjes en voeg ze aan de ui met knoflook toe en bak ze gaar. Voeg de broccoli toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, mais, paprika, kidneybonen en Mexicaanse kruiden toe en roer alles goed door tot alles verwarmd is.
Afbeelding
Mexicaanse rijst met runder chipolata worstjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik gemaakt voor een kookgroep en is van mijn voedingsconsulent
Ingrediƫnten
1 ui
1 teentje knoflook of meer als je dat wil
400 gr broccoli
1/2 zakje taco/Tex mex/burrito kruiden zonder zout
150 gr zilvervliesrijst
8 runder chipolata worsten
1 blikje tomatenblokjes
1 blik mais
1 blik kidneybonen
1 rode paprika
Leuke tips
Vervang eventueel de worstjes voor iets vegetarisch
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494607
Homepage ID
3042937
Teller
0
Bron
Gewicht en voeding in balans
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hughs