Bereidingswijze
-Doe de stukjes lamsvlees in een pan met een theelepel olie en bak ze op middelhoog vuur bruin. Voeg een eetlepel bloem toe en meng door. Zodra het bruin is, haal je het uit de pan en laat je het op de zijkant rusten.
-Voeg in dezelfde pan de gesnipperde ui, wortel, selderij, knoflook en chilipeper toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de gehakte champignons en rozemarijn toe.
-Voeg de scheut wijn toe en kook tot deze verdampt is. Voeg vervolgens een theelepel tomatenpuree toe en meng door.
-Leg de stukken lamsvlees terug in de pan. Voeg de kippenbouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
-Plaats het hele gerecht in een slowcooker en kook op een laag vuur gedurende 4-5 uur of tot het vlees zacht en mals is.
-Serveer met wat verse rozemarijn en knapperig brood.
-Voeg in dezelfde pan de gesnipperde ui, wortel, selderij, knoflook en chilipeper toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de gehakte champignons en rozemarijn toe.
-Voeg de scheut wijn toe en kook tot deze verdampt is. Voeg vervolgens een theelepel tomatenpuree toe en meng door.
-Leg de stukken lamsvlees terug in de pan. Voeg de kippenbouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
-Plaats het hele gerecht in een slowcooker en kook op een laag vuur gedurende 4-5 uur of tot het vlees zacht en mals is.
-Serveer met wat verse rozemarijn en knapperig brood.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept kostte me ongeveer een half uur om te bereiden en daarna plaatste ik het allemaal in de slowcooker om ongeveer 5 uur langzaam te garen . Als je geen slowcooker hebt, kun je de pan altijd op een laag pitje op de kookplaat of in de oven laten staan.
Ingrediƫnten
200g lamsbout (zonder bot en in stukjes van 2,5 cm gesneden)
1 grote gesnipperde ui
1 grote gesneden wortel
1 grote gesneden stengel bleekselderij
200 gram gehakte champignons
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 kleine rode peper, in plakjes
2 takjes fijngehakte rozemarijn
1 el bloem
1 theelepel tomatenpuree
1 scheutje rode wijn (optioneel)
1/2 liter kippenbouillon
1 grote gesnipperde ui
1 grote gesneden wortel
1 grote gesneden stengel bleekselderij
200 gram gehakte champignons
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 kleine rode peper, in plakjes
2 takjes fijngehakte rozemarijn
1 el bloem
1 theelepel tomatenpuree
1 scheutje rode wijn (optioneel)
1/2 liter kippenbouillon
Leuke tips
Tips:
-Roer het gerecht af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe als het te veel is ingekookt.
-Snijd de wortels niet te klein, anders vallen ze uit elkaar.
-Voeg extra chilivlokken toe als je van pittig houdt.
-Roer het gerecht af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe als het te veel is ingekookt.
-Snijd de wortels niet te klein, anders vallen ze uit elkaar.
-Voeg extra chilivlokken toe als je van pittig houdt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494599
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Cook with B -
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht