Bereidingswijze
-Vet de bodem van een ronde taartvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C
-Voeg in een kom de suiker, eieren en eidooiers toe. Klop goed met een elektrische mixer tot het romig en dik is.
-Voeg de gila jam en amandelen toe. Meng tot een gladde massa.
-Leg het deeg in de pan en bak tot het gaar is, het zal een beetje vochtig zijn als het klaar is.
Haal uit de oven, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker als het afgekoeld is.
-Voeg in een kom de suiker, eieren en eidooiers toe. Klop goed met een elektrische mixer tot het romig en dik is.
-Voeg de gila jam en amandelen toe. Meng tot een gladde massa.
-Leg het deeg in de pan en bak tot het gaar is, het zal een beetje vochtig zijn als het klaar is.
Haal uit de oven, haal uit de vorm en bestrooi met poedersuiker als het afgekoeld is.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gila is een zoete jam gemaakt van gekonfijte pompoen en is een Portugese specialiteit. Hier wordt de jam in het beslag opgenomen voor een eenvoudige cake die is gezoet met lichtbruine suiker en verrijkt met drie dooiers naast de hele eieren. Gemalen amandelen, ook wel bekend als amandelmeel of meel, is het enige meel dat wordt gebruikt, wat betekent dat deze cake glutenvrij is. Het hoeft alleen maar met poedersuiker te worden bestrooid om te worden geserveerd.
Ingrediënten
200 gram bruine suiker (of lichtbruin)
4 eieren
3 eierdooiers
200 gram gemalen amandelen
8 cl gila (vers) (recept staat op smulweb)
4 eieren
3 eierdooiers
200 gram gemalen amandelen
8 cl gila (vers) (recept staat op smulweb)
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm - bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494598
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch